Abia ieşit din puful politichiei sălăjene, Ionel Mureşan ia în batjocură relaţia cu presa

Numirile politice fac ca în funcţii importante din instituţiile publice să ajungă, uneori, indivizi pentru care bunul simţ ori responsabilitatea vorbelor şi faptelor lor să fie nişte noţiuni abstracte. Mai grav, odată ajunşi în fotolii călduţe, unii au impresia că au căpătat peste noapte puteri paranormale, care le permit să dea cu flit celor din jur, fără vreo excepţie sau regulă. Nici măcar cea a bunului simţ.
Este şi cazul unuia dintre cei mai proaspeţi directori sălăjeni, Ionel Mureşan, detaşat la finele săptămânii trecute la şefia Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sălaj. Contactat pentru a lămuri zvonurile potrivit cărora ocupă cel mai înalt scaun din instituţie fără a deţine un act oficial în acest sens, ex-managerul de la Transurbis ne-a luat în zeflemea, făcând tot felul de declaraţii gratuite. În cele din urmă, a recunoscut că nu este director cu acte în regulă şi că frâiele Agenţiei Judeţene sunt, în continuare, în mâinile adjunctului Alexandru Pura. Asta deşi zilele trecute anunţa public că, începând din 15 martie, este noul şef al agenţiei.
“ANOFM a transmis Primăriei Zalău o solicitare de a mă transfera la AJOFM Sălaj. În baza detaşării emise de Primărie, am venit la agenţie”, a precizat Ionel Mureşan. Întrebat dacă a primit decizia de numire în funcţie, Mureşan a recunoscut că deocamdată nu deţine acest act. “Este pe drum. Ştiţi şi dumneavoastră cum funcţionează, la noi, Poşta”, a încercat să se justifice acesta.
Surse din cadrul instituţiei susţin, însă, că lucrurile nu stau întocmai, mai precis că Mureşan are dreptul să ia decizii ce privesc AJOFM Sălaj.
Contactat din nou, Mureşan a dat-o după vişini, oferindu-ne din nou declaraţii contradictorii. “Sunt detaşat pe postul de director al Agenţiei Judeţene, pentru o perioadă de şase luni”, a spus acesta, după care a ţinut să adauge: “Nu am, în acest moment, niciun ordin de numire pe postul de director”.
Că are sau nu un astfel de ordin, cert este că o astfel de atitudine, fie ea şi din partea unui pseudo politician ca Mureşan, este cu atât mai iresponsabilă, cu cât individul, la această dată, reprezintă o instituţie publică.
Da, domnule Mureşan, spre surprinderea dumneavoastră, locaţia în care vă desfăşuraţi activitatea este o instituţie care reprezintă interesele cetăţeanului. Ca atare, ar trebui să lăsaţi “ironia” în seama celor care se pricep să mânuiască arta conversaţiei. Dumneavoastră sunteţi plătit din banii contribuabilului pentru a da randament din funcţia de director, fotoliu pe care îl vânaţi de atâta timp… Or, ce s-ar întâmpla, oare, dacă şi bancomatul din care vă retrageţi, lunar, banii de salariu, v-ar persifla la un moment dat?

A. Vilcovschi & O. Vădan

Alte articole

23 Thoughts to “Abia ieşit din puful politichiei sălăjene, Ionel Mureşan ia în batjocură relaţia cu presa”

 1. Anonim

  Vai,vai,vai!
  Ce v-a mai jignitara!
  Asa este!
  Cum sa-si jigneasca el Muresanu ,,bancomatul”?
  Daca tot il platiti voi din jeburile voastre,de ce nu il luati sa va sape si in gradina si sa va crape si neshte-sic! lemne?
  Apropos!Mai Oaly si compania de sunet…..
  Mai sunt neshte-sic!,dereptori si chiar dereptoare prin vecinatatzurile voastre,care nu se comporta tumna reverentzios fatza de supt-sic!,ordonati si suptordonate-sic!,sic!,sic!
  Si aia tot din bacomatu’ vostru ,nostru is platiti!
  Da’ asa suntem noi!
  Vorovim numa de cine vrem,nu de tatzi!
  Deh!
  Dupa cum bate vantu’ nu….Sorin Ovidiu….ca ala nu mai bate decat din lemnul din picioare!
  Asa ca….Iaca fas!

 2. Anonim

  Cum ar zice americanu’……..
  V-a flituit………………….. si ce?
  Wazaaaaaaaaaaappppppppppp?
  Ca doar nu l-a jignit pe papa Feri bacsi sau pe Dalai Lama!
  Da’ voi pe cati nu flituiti si culmea!
  Cel mai mult pe aia care se aboneaza la poptirushu vost,volens nolens(adica: vrand nevrand)dandu-va posibilitatea sa umblati si voi la bancomat,s-aveti de un meniul zilei si sa prindeti puteri revolutionare si sa criticati aspru si dur!
  Ca doara critica-i arma de indreptare si de rusinare!
  Asa ca frati si surori intru Che Guevara…..
  Puteti vorbi despre orice si oricine pana la subiectul despre troc si cine toarna in el!
  Ca tata lumea ar sorpoti o zama si n-ar peri de foame!
  Lasati astea cu io-ti dau de mancare,io te-am facut,io te desfac…….
  Ca nime nu-i chiurva pa centura chiar daca n-o putut bietu om sa ajunga decat sa lucre la Stat,sa v-o suga la orice ora numa pentru faptul ca unii cred ca asta se poate face pe un mic pe jumatate mancat si un covrig mucegait!

 3. ioi, Istenem!

  Aparatori ai grobianismului, ,,bietul om,, – ca bine zici, are obligatia morala pt. cei 7 ani de-acasa! Daca nu pt. voi, comentatorii de mai sus, pt. unul ca mine, de exemplu, care astept de la mai marii clipei CEL PUTIN bun simt. Si stiti de ce? Stiti cine sunt eu? ,,Sunt cetatean european si am drepturi,,, de exemplu sa pot exprima dezgustul cand se incurajeaza nesimtirea!

 4. Anonim

  v-am spus ca bivolu ala, nu are nimic in comun cu democratia si cu o functie publica.
  atata doar ca este un mare liberal cacapalnasiu.

 5. un contribuabil zalau

  dupa transportul local director la somajcum a manageriat ? cel mai potrivit era de somer

 6. marius

  Abundenta de „anonimi” la rubrica de comentarii si toti au „taria opiniunilor lor”. Ar fi interesant de stiut de ce se ascund dupa deget,sau ce au de ascuns.Orice persoana publica are obligatia de a furniza informatii referitoare la institutia la care lucreaza,atata vreme cat informatiile sant de domeniu public.Mai mult,dreptul la informare ar trebui exercitat de catre fiecare individ,ca parte a exerercitiuli democratic.Datorita presei s-au aflat multe nestiute,precum adevarat este ca datorita multor „anonimi” s-a incercat ascunderea multora dintre aceste nestiute.Lasati presa sa-si faca treaba ei,voi la randul vostru (ne)stimati „anonimi” faceti selectia lecturii!

 7. Anonim

  „anonimi”, pe dracu! niste tarani…

 8. Liana

  Va urmaresc articolele stimata doamna.. sunteti asa cum trebuie sa fie un ziarist… incisiva dar corecta. Felicitari!

 9. Anonim

  vai ce m-am spariet de fata astuia!

 10. ANGAJAT AJOFM

  VADAN FII ATENT! DUPA CE A CITIT ZIARUL MURESAN A ZIS CA ESTI UN BETIVAN ORDINAR SI CA ARE EL GRIJA SA GASEASCA AC DE COJOCUL TAU!

  1. Anonim

   daca esti angajat AJOFM, ai sange-n tine si spune-ti numele

 11. !...contribuabil

  V-ati pus intrebarea,ce a facut individul asta din „90 si pana l-a pus Capa manager la Transurbis ?

 12. Cacarau

  Vai ce tare v-a jignit dl.Muresan, ca nu va cheama de 2, 3 ori pe saptamana sa va umple foile de ziar pe care oricum nu scrieti nimic interesant. Sper sa nici nu va ofere vreodata interviuri, in afara de stiri de interes public la care aveti dreptul. A-ti avut parte in legislatura aluilalt de multe aberatii pe care le-ati transmis apoi.

 13. Anonim

  Felicitari domnu Muresan, sa va tie Dumnezeu naravu. A ajuns cat a iesit celalalt in presa pentru toate nimicurile doar ca sa se faca cunoscut. Stiti ca parvenitul stie doar sa se faleasca si sa se laude, gen ex-directorul care v-a umplut paginile cotidianului cu toate pozele lui minunate. Oamenii destepti, stiu cand, ce si cui sa spuna, asa cum este domnul Muresan. Multa bafta la conducerea AJOFM Salaj.

 14. Anonim

  exista o fabula- bivolul si cotofana- acum au schimbat sarca cu marha(vita).
  animalul asta se crede mare smecher, dar de fapt este un lingau comunist.

 15. Anonim

  te referi la marha nu, adica la bivoul ala libidinos de Muresan?

 16. Anonim

  Pentru cetateanul european de la 6 si 46 partz!
  Mai nea cetateanu……..Doare pe Europa si Schengen-ul mamii lui in spitz de drepturile tale bade!
  Ai dreptul sa taci si sa inghitzi toate gogosile pe care ti le vara pe grumazul gatului unii si altii,jigniti sau nejigniti!
  Contam pentru Europa si capitalistii ei straini si autohtoni,atat cat conteaza o tarfa care ia o U.E. cu un mare M in fatza!
  Asa ca las-o balta cu replicile de la Publicitate si te scoboara rugu-te cu mekla si piciorutzele pe pamant!

 17. Figaro

  Culmea mai jurny!
  Pe voi va jigneste toata lumea!Si preotii si medicii si jendarii si Muresan….
  Cum de mai rezistati?
  Da’ voi n-ati jignit in veci pe nimeni?
  Ia cotati-va de deochi si va scuipatzi intre tzatze si dati-va de rand!
  Ca doar n-oti fi voi mai buni si mai drepti decat aia despre care scrieti si pentru care scrieti!
  Ca cine se aseamana,s-aduna!

 18. Anonim

  Ma jurny….Ia faceti voi un reportaj cu felinaru ascuns si pe la Registrul Comertziului si adunati pareri din imprejurimi!

 19. Anonim

  magarul asta de la transurbis trebuia pus la punct de mult timp. iar daca s-au gasit doi oameni din presa sa-l critice pentru modul lui jegos in care asta se comporta, eu zic ca au facut un lucru excelent!!!!!! bravo lor!!!

 20. Anonim

  In primul rand domnule ziarist ar trebui sa va fie rusine.Dar eu va intreb d-voastra aveti bun simt? Cum va permiteti sa terfeliti oamenii prin ziare de dragul de a avea ce citi cei care nu judeca si a critica ca sa se afle in treaba.Eu as fi mai revervat daca as fi in locul dumneavoastra in a improsca cu noroi pt. ca s-ar putea ca roata sa se intoarca.

  1. Anonim

   foarte bine face presa ca ii ia la rost. doara sunt platiti din banii nostri, macar sa invete frumos. dar de la ceapistu de muri ce sa astepti ?

 21. io

  ce fata de kur imbibat in alcool are idiotu asta!

Leave a Comment