Dan Barna, la Zalău: “Sălăjenii mi-au spus că s-au săturat de actualii politiceni care mint cu nerușinare și nu fac nimic!”

Echipa de campanie USR-PLUS a organizat la Zalău, vineri 25 octombrie, o conferință de presă la care au participat președintele USR Dan Barna, Cosmin Viașu – președinte USR Sălaj, Alin Prunean, reprezentant Plus Sălaj, membrii ai echipei de campanie USR și invitați. Președintele Uniunii Salvați România (USR) și candidatul alianței USR-PLUS la alegerile prezidențiale, Dan Barna, a vorbit în deschiderea conferinței de presă de la Zalău despre semnificația zilei de 25 octombrie, Ziua Armatei Române, despre importanța și rolul Armatei, dar mai ales despre măsurile legislative pe care le consideră urgente, măsuri urgente ce trebuie luate în ceea ce privește personalul din Armată și dotarea acesteia.

“Este o zi specială pentru România și vreau să încep această conferință de presă prin a felicita și manifesta întreaga noastră considerație față Armata Română, soldați până la comandanți, familiile acestora. Câteva dintre prioritățile pe care le consider necesare și care fac parte din programul meu de candidat la alegerile prezidențiale din noiembrie, în ceea ce privește Armata și întreg spectrul de apărare și siguranță națională. Necesitatea unui acord multianual pentru apărare și transpunere a deciziilor strategice pentru că este important să avem o planificare, o strategie multianuală care să fie respectată de toate guvernele care vor veni în fruntea țării, cu atât mai mult cu cât calitatea de membru NATO, dar și poziția pe care România o are în NATO se datorează în fapt Armatei Române. În egală măsură vorbim de industria de Apărare, foarte importantă în România și care, din punctul meu de vedere, trebuie revitalizată exact în contextul poziției României de membru NATO și în contextul în care țara noastră trebuie să fie partenerul credibil de pe flancul estic al Alianței, un partener de stabilitate și încredere. Un alt element pe care îl am în vedere este siguranța carierei militare, în sensul în care consider foarte important să existe o predictibilitate și o siguranță a carierei militare, pentru soldați, combatanți, personalul active din armată dar și pentru familiile acestora. Din acest punct de vedere văd necesitatea adoptării unui pachet legislativ care să garanteze aceste principii fundamentale ce țin de siguranța și predictibilitatea carierei militare”, a spus Dan Barna, președintele USR.

Agenda politică USR: noul Guvern și Programul de guvernare

Dan Barna a vorbit în cadrul conferinței de presă de la Zalău și despre noul Guvern și rolul USR în viitorul program de guvernare. „Am văzut ieri (joi, n.red) și programul de guvernare și lista miniștrilor; voi discuta în perioada următoare cu membrii USR și cu colegii noștri. Decizia, în privința miniștrilor, aparține premierului; în ceea ce privește programul de guvernare USR nu va renunța la principiile și obiectivele pe care le-a agreat de-a lungul discuțiilor cu premierul desemnat, acordul politic pe care USR îl va semna cu PNL este o anexă a programului de guvernare deja depus în Parlament, iar toate obiectivele prezente în program trebuie să fie atinse, după ce Guvernul își va începe activitatea, în baza unui acord politic pe care îl vom semna. Mă refer aici la alegerile primarilor în două tururi de scrutin, legile Justiției și alte obiective legislative importante – toate reprezintă elemente absolut necesare ce trebuie să facă parte din programul de guvernare viitor. Vom continua discuțiile cu sălăjenii, pentru că România merită și are nevoie, după 30 de ani de o nouă clasă politică, acesta fiind un mesaj clar pe care îl primesc, de altfel, din toate județele țării. Sălăjenii  vor o schimbare și simt că acesta este momentul în care acest lucru se poate întâmpla. Îi invit, din nou, pe președintele Klaus Iohannis și pe prim-ministrul Viorica Dăncilă la o dezbatere deschisă în fața oamenilor despre felul în care dorim să arate România în viitor, pentru că România trebuie să înceapă chiar de astăzi, nu peste un an sau cinci ani, să lupte împotriva situației dramatice în care se află, în contextul în care tinerii pleacă în număr tot mai mare din țară. Vedem cum peste 200.000 de români își părăsesc, anual, țara, iar pentru acest lucru și pentru toate celelalte mari probleme este nevoie de o viziune nouă, inclusiv de la Palatul Cotroceni.”

Centura Zalăului, cadastrul, depopularea județului, retrocedările și neîncrederea în actuala clasă politică – problemele sălăjenilor

„Din discuțiile cu locuitorii Sălajului reies cu claritate câteva mari probleme, Promisa Centură a Zalăului, un proiect în care nu se întâmplă nimic concret de ani, probleme legate de cadastru, retrocedările terenurilor și punerea în executare a Hotărârilor judecătorești care aici, în Sălaj, tocmai pentru că este o zonă << pesedistă >>, legea se aplică pe sărite sau anevoios, toate acestea sunt teme principale care se subscriu unei drame generale cu care se confruntă aproape fiecare om cu care am vorbit: faptul că tinerii pleacă, populația Sălajului îmbătrânește, zona rămâne fără forță de muncă, județul se depopulează iar orașele, dar mai ales satele, rămân fără tineri – o problemă cu un impact pe termen lung și care pune în pericol viitorul acestui județ și al țării. Sălăjenii sunt pregătiți pentru schimbare, oamenii înțeleg că este nevoie de o nouă generație să se implice politic, e nevoie de asumare, de oameni tineri, pentru că oamenii mi-au spus, citez, “nu mai vrem vechii politiceni care ne mint cu nerușinare și nu mai fac nimic!”, a punctat Dan Barna în încheierea evenimentului de la Zalău. (P)   

Foto: © Magazin Sălăjean 

Comanda: “USR”, executant – Magazin Sălăjean, cod mandatar 31190011

 

5 Thoughts to “Dan Barna, la Zalău: “Sălăjenii mi-au spus că s-au săturat de actualii politiceni care mint cu nerușinare și nu fac nimic!””

  1. Anonim

    Dan Barna, la Zalău: “Sălăjenii mi-au spus că s-au săturat de actualii politiceni care mint cu nerușinare și nu fac nimic!” Dvs v-ati simtit sau nu vizat de remarca salajenilor?

  2. Anonim

    Faptul ca nu si-au asumat guvernarea impreuna cu PNL spune multe.Pacat ,intradevar de tinerii din USR+ care cred inca ca se mai poate schimba ceva .

  3. Anonim

    Restul sunt vrajeli electorale.

  4. anonim

    Mie personal mi e frica de privirea lui,asa holbata si fixa.Nu prea cred ca ar fi chiar bine.

  5. Anonim

    Alianța USR-PLUS a stabilit, în urma unor negocieri interne, ca Dan Barna să fie candidatul alianței la prezidențiale, iar pentru funcția de premier l-au validat pe Dacian Cioloș. Anunțul a fost făcut, duminică, de cei doi lideri ai alianței 2020.\\r\\n Cioloș este un comunist, în timp ce rivalul său pentru Cotroceni este ”un neomarxist care luptă împotriva capitalului autohton și sprijină numai activitatea multinaționalelor”.\\r\\nArgumentele sunt solide: cât a fost PM, dl. Ciolos a:-a plafonat prin lege prețuri și tarife.-a militarizat un serviciu secret.-a atacat cu ferocitate sectorul privat (vezi cazul Bradet).-a încercat să treacă în patrimoniul statului aseturi aparținând sectorului privat (nationalizari).-a încercat etatizarea culturii (stabilirea de catre guvern a prețului operelor de artă-vezi cazul Cumintenia Pamantului).\\r\\nToate acestea sunt măsuri comuniste, nici macar socialiste!\\r\\nȘi, în tandem cu Dan Barna, un neomarxist care luptă împotriva capitalului autohton și sprijină numai activitatea multinaționalelor, avem tabloul complet al pericolului uriaș care paște România în cazul în care acești susținători ai stângii globaliste ar prelua puterea.”.\\r\\n

Leave a Comment