Daca propunerile UDMR vor fi votate si in Camera Deputatilor, Salajul va face parte dintr-o regiune cu Bihorul si Satu Mare

Daca propunerile UDMR vor fi votate si in Camera Deputatilor, Salajul va face parte dintr-o regiune cu Bihorul si Satu MareO initiativa legislativa a parlamentarilor UDMR, prin care se propune infiintarea a saisprezece regiuni de dezvoltare, printre care una in care sunt grupate judetele Covasna – Harghita – Mures, precum si organizarea a cinci macroregiuni de dezvoltare, a trecut miercuri de Senat prin adoptare tacita.

Propunerea legislativa, initiata de toti parlamentarii UDMR, avea termen de adoptare tacita data de 10 februarie, noteaza Mediafax. In proiect se mentioneaza ca pe terioriul Romaniei sunt constituite 16 regiuni si cinci macroregiuni de dezvoltare, care nu sunt unitati administrativ teritoriale si nu au personalitate juridica.

Cele saisprezece regiuni de dezvoltare sunt:

Macroregiunea I

1. Botosani – Suceava

2. Bacau – Iasi – Neamt – Vaslui

3. Braila – Buzau – Galati – Vrancea

Macroregiunea II

4. Constanta – Tulcea

5. Bucuresti

6. Calarasi – Ialomita – Ilfov

7. Giurgiu – Teleorman

8. Dolj – Mehedinti – Olt

Macroregiunea III

9. Gorj – Valcea

10. Arges – Dambovita – Prahova

Macroregiunea IV

11. Arad – Caras-Severin – Timisoara

12. Alba – Hunedoara

13. Sibiu – Brasov

Macroregiunea V

14. Covasna – Harghita – Mures

15. Bistrita-Nasaud – Cluj – Maramures

16. Bihor – Salaj – Satu-Mare

Proiectul de lege, care primise raport negativ din partea Comisiei pentru administratie si care a trecut de Senat in forma propusa de initiatori, va fi dezbatut de Camera Deputatilor in calitate de Camera decizionala.

Seres D

Leave a Comment