Cu Ioan Bujor viceprimar, Primăria Jibou rămâne condusă de Ana Indreieș

Întruniți în ședință extraordinară, consilierii locali din Jibou au decis, joi dimineață, să-l delege pe consilierul local Ioan Bujor (ales pe listele PSD) în funcția temporară de viceprimar. Potrivit reprezentanților Primăriei Jibou, din cei 17 consilieri aleși, la ședință, au participat doar 13, suficienți însă pentru a putea lua decizia amintită. De la ședință au lipsit doi consilieri ai PSD și tot atâția ai PNL.
În ceea ce privește modul în care s-a votat, aceleași surse ne declară că 10 consilieri au fost „pentru” numirea lui Ioan Bujor, unul s-a abținut, în timp ce două dintre voturi au fost nule.
În cursul zilei de joi, Hotărârea Consiliului local Jibou privind delegarea lui Ioan Bujor pentru a prelua temporar atribuțiile de viceprimar a ajuns în atenția reprezentanților Prefecturii. Ulterior, mai precis în maxim zece zile de la primirea comunicării, Prefectura va emite un aviz de legalitate în acest sens.

Complicații inutile…
Lucrurile sunt mult mai complicate decât par la prima vedere. Până în momentul în care prefectul Marin Nițu nu va emite ordinul de revocare din funcția de consilier local al Anei Indreieș, cerut oficial de către PSD (partidul pe listele căruia ea a candidat la alegerile din 2012), după ce aceasta a decis să treacă în tabăra PNL, la Jibou va exista, pe de o parte, un consilier local care a preluat temporar atribuțiile de viceprimar – Ioan Bujor și, pe de altă parte, un alt viceprimar cu atribuții de primar – Ana Indreieș. Cu alte cuvinte, chiar dacă gurile rele și, culmea “profesionalismului”, o parte din presa locală o “decapita” pe Ana Indreieș în urma ședinței de joi, iată că aceasta este vie, bine-mersi, în același loc, cu aceleași atribuții ca până acum. Cel puțin pentru moment…

“Pisica moartă” dă din coadă
Teoretic, situația se putea rezolva foarte simplu, dacă se dorea, evident atât din partea Prefecturii, cât și din cea a Consiliului local Jibou. După ce a intrat, în urmă cu o săptămână, în posesia documentului celor de la PSD – prin care se cerea revocarea din funcția de consilier local al Anei Indreieș -, potrivit legii, prefectul Marin Nițu ar fi putut să dea curs cererii social-democraților. În aceeași zi, consilierii s-ar fi întrunit în regim de urgență, mai precis în ședință extraordinară, și ar fi purces la instalarea unui nou viceprimar. Practic, însă, cel mai probabil, prevalându-se de termenul de soluționare a petiției PSD, care este de 30 de zile de la data înregistrării ei, Marin Nițu a aruncat „pisica moartă” în curtea Consiliului local Jibou, pentru ca aleșii jiboani să-și spele rufele între ei. Ceea ce a dus, implicit, la acutizarea haosului din Primăria de pe malul Someșului. Și cum prefectul se află, în aceste zile, în delegație la București, nu ne rămâne decât să spunem că, la Jibou, Dumnezeu cu mila…

Fără scăpare
Până la urmă, dincolo de orice teorie a cospirației sau orgolii politice, Marin Nițu nu va avea de ales și, cel mai probabil, va emite acel ordin de încetare a mandatului de consilier local al Anei Indreieș, obligat fiind de acel termen de 30 de zile, amintit mai sus. Până atunci, însă, Primăria Jibou va fi condusă de un consilier cu atribuții de viceprimar, Ioan Bujor, și un viceprimar cu atribuții de primar, Ana Indreieș. Adică tot un fel de “doi într-unu”, însă nu pentru spălat părul, ci pentru spălat creiere.

One Thought to “Cu Ioan Bujor viceprimar, Primăria Jibou rămâne condusă de Ana Indreieș”

  1. Anonim

    Aritmetica lui peste….din 13 prezenti 10 au votat pentru, unul s-a abtinut si trei voturi nule…HA HA HA

Leave a Comment