Candidatura lui Laurentiu Balan la Primaria Almasu a fost respinsa

Candidatura lui Laurentiu Balan la Primaria Almasu a fost respinsaInstanta a respins, pentru a doua oara, candidatura depusa de Laurentiu Balan pentru alegerile de la Primaria Almasu. Acesta a demisionat din functia de secretar al administratiei locale si si-a depus, pentru a doua oara, candidatura pentru functia de primar la Almasu. Potrivit informatiilor furnizate de avocatul PDL, Bogdan Ilea, a fost admisa contestatia democrat liberalilor si a liberalilor salajeni, dupa depunerea pentru a doua oara a candidaturii lui Laurentiu Balan, din partea PSD, la alegerile pentru functia de primar al comunei Almasu.

Laurentiu Balan ne-a spus ca a declarat recurs, la aceasta decizie, si ca astazi, dupa ora 9.30 va sti care sentinta ramane definitiva. Pe de alta parte, secretarul comunei Almasu ne-a informat ca s-a admis sesizarea Curtii de Apel Cluj cu privire la exceptia de nelegalitate a hotararii de Guvern privind programarea calendaristica a alegerilor. Eu am sustinut ca hotararea este nelegala, deoarece nu am avut timp sa-mi depun candidatura. Dupa etapele legislative, eu ar fi trebuit sa-mi depun candidatura abia pe 7 februarie, iar ca secretar trebuia sa anticipez, din luna noiembrie sau decembrie 2010 cand va emite guvernul hotararea cu data alegerilor. Oricum as fi ramas fara loc de munca si fara venituri. Dosarul va fi trimis la Curtea de Apel pentru ca au fost incalcari legate de dreptul de a fi ales.

Laurentiu Balan spera sa aiba castig de cauza si ca astazi decizia instantelor ii va fi favorabila pentru a putea candida la functia de primar, din partea social-democratilor. Oricum Laurentiu Balan ramane pe postul de secretar pana pe data de 23 februarie, cand demisia sa din functia de secretar are efecte juridice. Diferenta dintre primari, viceprimari si secretari este ca noi, secretarii, nu avem reprezentare in Parlamentul Romaniei. Probabil pentru ca noi sa stam cuminti in bancuta noastra, sa nu candidam si sa nu-i deranjam. Chiar daca nu reuseste sa candideze la alegerile din 13 februarie si daca ramane fara postul de secretar al comunei Almasu, Laurentiu Balan este optimist si e convins ca isi va gasi un job prin care va ajuta comuna sa. Nu a exclus nici posibilitatea ca la alegerile locale din 2012 sa candideze pentru fotoliul de primar. Dar, este de parere ca cel care va fi acum primar, va fi constrans sa faca treaba serioasa, pentru a fi reales.

Leave a Comment