Călin Popescu Tăriceanu: „Vreau să transform România în cea de-a şaptea putere economică a Europei”

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, candidat la preşedinţia României, a declarat vineri la Zalău că proiectul său prezidenţial prevede aducerea României pe poziţia a şaptea în ceea ce priveşte puterea economică a Europei. „Viziunea mea în ceea ce priveşte România este bazată pe construcţie, nu pe distrugere. Oamenii trebuie să lase ceva în urma lor. De aici şi elementul central al proiectului meu prezidenţial, care prevede transformarea României în cea de-a şaptea putere economică a Europei. Avem certitudinea că se poate”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu vineri, în cadrul unei conferinţe de presă. Potrivit acestuia, experienţa acumulată în perioada în care a condus Guvernul României – între 28 decembrie 2004 şi 22 decembrie 2008 – s-a axat pe dezideratul amintit, astfel că proeictul este cât se poate de realist. „Atâta tot că este nevoie de o altă filosofie a funcţiei de preşedinte. Astfel că preşedintele trebuie să vină cu o viziune pentru proiectul de ţară, nu să distrugă şi ce s-a făcut bine în acea ţară. Eu cred că rolul preşedintelui trebuie să fie unul neutru, echidistant, nepartizan. Altfel, riscăm să nu putem schimba nimic în bine în România”, a mai spus Călin Popescu Tăriceanu.
La rândul său, deputatul Mirel Taloş a ţinut să sublinieze că preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este primul candidat care a vizitat judeţul Sălaj în timpul campaniei electorale, în locul mitingurilor electorale, pentru a lua pulsul judeţului, a preferat să viziteze o firmă importantă din Sălaj. De asemenea, parlamentarul a mai spus că perioada de vârf a investiţiilor care au avut loc în Sălaj a fost înregistrată în timpul guvernării lui Călin Popescu Tăriceanu. „Este principalul atu pe care îl are Călin Popescu Tăriceanu în Sălaj, şi nu numai, în confruntarea sa cu ceilalţi contracandidaţi pentru preşedinţia României”, a punctat Mirel Taloş.

7 Thoughts to “Călin Popescu Tăriceanu: „Vreau să transform România în cea de-a şaptea putere economică a Europei””

  1. Anonim

    maghiule te asteptam cu noi comentarii „inteleigente”! cand ai timp sa iesi de pe facebook….

  2. taricel mirel

    Am observat un singur lucru ! Ca sub aparenta eleganta a catindatului e o mare de agramatisme ! Marea lui problema nu e ” cele 5 neveste ” ci cei cinci ani in care a lipsit la limba romana ! Interesant, mai ales avand in vedere mediul in care a crescut ! Are aceeasi problema ca EBA, desi Moliceanu’ e iepure Ponta .
    Mirel, aici e singurul loc in care-l poti ajuta ! Ca in ca priveste increderea in randul electoratului esti la fel de departe de ea ca Zalaul de Bucuresti !

  3. Anonim

    no, s-au reunit traseistii

  4. Anonim

    Domnule Capilnasiu am crezut caci cu venirea lui Tariceanu o sa vada zalauanii benerile de la locale cu tine si Tariceanu sau ai uitat de el mai ai timp!

  5. XXzzrealitatea

    vreau sa transform romania intr-o tara de mormoni !

  6. Vlad

    Ce legatura vedeti voi intre viata personala si mai ales numarul nevestelor cu viata politica? Nu au nici un element comun. Nimic. Daca esti o persoana normala din punct de vedere al facultatilor mentale nu ai cum sa comentezi de neveste si pasiunile/hobby-urile cuiva in raport cu viata politica. Aici ceva nu se leaga. Din pacate romanul imbuibat de atata mahalagism si cancan continua pe cele doua in orice tema. Pacat. Iar traseistii si tradatorii sunt cei care in frunte cu Iohannis au format acest ACL impreuna cu acel PDL huiduit pana nu demult au reusit sa faca tovarasie cu clica mafiota basista. RUSINE!

Leave a Comment