Averile parlamentarilor sălăjeni sfidează criza

Judeţul Sălaj este reprezentat în Parlamentul României de patru deputaţi şi doi senatori. Mulți dintre noi se întreabă cât de bogaţi sunt aleşii sălăjenilor, mai ales că majoritatea sunt la al doilea, al treilea sau chiar al șaselea mandat. O să vă prezentăm, astfel, averile celor șase parlamentari, cu menţiunea că o parte dintre ei au deţinut bunuri mobile sau imobile pe care acum nu le mai administrează, dar pe care mai mult ca sigur le controlează prin intermediul rudelor. Chiar şi aşa, fără a lua în calcul şi alte venituri decât cele declarate, deputaţii şi senatorii nu se pot plânge de sărăcie. Cinci case, două apartamente, o casă de vacanță, trei mașini și câteva terenuri, doar atât figurează în declarațiile de avere făcute publice de aleși pe paginile de internet ale celor două Camere ale Parlamentului. Nu s-au înghesuit să investească în autoturisme, atâta vreme cât au mașină de serviciu la dispoziție.

Alexandru Vegh are o avere modestă
Ales senator în decembrie 2012, fostul prefect Alexandru Vegh este la primul mandat de parlamentar. În municipiul Zalău, are o casă în suprafață de 239 de metri pătrați și un teren intravilan, iar în comuna Dobrin deţine două terenuri agricole și unul intravilan. La capitolul automobile, Vegh conduce un Volkswagen Polo, fabricat în anul 2003. Nu și-a depus bani în conturi bancare, în schimb are de rambursat până în 2027 un credit de 35.000 de euro pe care l-a refinanțat în anul 2011. Veniturile medii lunare ale senatorului udemerist Alexandru Vegh sunt de 5.400 de lei.

Gheorghe Pop și-a vândut proprietățile din Hida
Senatorul PSD, Gheorghe Pop, nu a înregistrat modificări majore în declarația de avere. Încă din primul mandat (acum se află la cel de-al doilea) deține alături de soția sa, în Zalău, o casă și un teren intravilan, iar în satul Stâna o casă de vacanță și un teren extravilan. Parlamentarul circulă cu un Volkswagen fabricat în anul 2005. În martie 2013 și-a vândut, în schimbul sumei de 15.000 de euro, proprietățile din Hida: o casă de locuit, un teren intravilan și unul extravilan. Parlamentarul mai are patru ani de plătit rate pentru un credit de 40.000 de lei, contractat în 2008. Gheorghe Pop câștigă lunar, din indemnizația de senator, aproximativ 4.500 de lei.

Mirel Taloș a sărăcit
Declarația de avere a deputatului liberal Mirel Taloș este aproape imaculată. Față de declarația de avere din 2012, parlamentarul nu mai are casa din Corbeanca, ci doar un teren intravilan în acea zonă, pe care l-a cumpărat cu ajutorul unui credit bancar. Taloș nu are pe numele lui case, apartamente sau mașini, ci doar datorii. Până în 2017 trebuie să ramburseze două credite de 17.000 de euro. Din indemnizația primită de la Camera Deputaților parlamentarul stânge, lunar, circa 4.400 de lei.

Lucian Bode are de plătit rate până în 2032
Intrat prin redistribuire în Camera Deputaților, Lucian Bode și-a construit în Zalău o casă în suprafață de 335 de metri pătrați și conduce un autoturism Mercedes din 2003. Aflat la cel de-al doilea mandat, deputatul pedelist nu are active financiare, dar este prieten cu băncile, cărorare trebuie să le plătească rate încă 18 ani pentru un credit de 47.000 de euro. La fel ca și ceilalți colegi din Parlament, deputatul Lucian Bode câștigă în medie 4.500 de lei.

Iuliu Nosa nu are mașină, dar are tractor
Fost primar al Zalăului și deputat încă din anul 2004, putem afirma faptul că Iuliu Nosa a strâns o avere frumușică. Înafara apartamentului din municipiu, parlamentarul mai deține alături de soția sa o vilă, un teren intravilan, terenuri agricole și un hectar de pădure în satul Creaca. Deputatul nu are mașini trecute pe numele său, ci doar un tractor marca Hart 200, ieșit pe porțile uzinei în 2002. Nici Iuliu Nosa nu are economii depuse în bancă. Stă bine în schimb la capitolul datorii, având un credit de 35.000 de euro, scadent în 2020. Lunar, social-democratul primește de la Camera Deputaților aproximativ 4.500 de lei.

Seres Denes are cash
De departe, cel mai avut parlamentar al Sălajului este deputatul UDMR Seres Denes. La capitolul bunuri imobile, parlamentarul se laudă cu un apartament în Zalău și o casă în Meseșenii de Jos, dar și cu trei terenuri agricole, două forestiere și două intravilane în cele două localități. O parte dintre proprietăți sunt moșteniri.
În 2008, deputatul a cumpărat un teren intravilan în Zalău, alături de vicepreședintele Consiliului Județean Sălaj, Csoka Tiberiu, și de fostul director al Oficiului Județean de Cadastru, Lakatos Alexandru. În ce privește bunurile mobile, parlamentarul deține doar un tractor U650. Seres Denes are depusă la șase bănci și două companii asiguratoare suma de 86.000 de lei. De asmemenea, parlamentarul are acțiuni de în valoare de 6.200 de lei la Plastico Sfântu Gheorghe și Transgaz Mediaș, și a dat cu împrumut 57.000 de lei către o firmă privată. La capitolul datorii, deputatul udemerist are de rambursat până în 2021 un credit de 50.000 de lei. Acesta câștigă lunar 5.700 de lei de la Camera Deputaților.

9 Thoughts to “Averile parlamentarilor sălăjeni sfidează criza”

  1. sebi stănescu

    Cu precizarea că Seres Denes are o VILA in satul Boghiș,vis-a-vis de stațiune pe care se pare că a ,,fentat-o,,de la declarație !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Nicu

    Unde se afla situat terenul cumparat in 2008 alaturi de cei doi colaboratori .

  3. Anonim

    Da ce fac parlamentarii cu tractoarele?Salajul are parlamentari tractoristi.In orice caz parlamentarii salajeni sant saracuti in comparatie cu marea majoritate a colegilor lor .

  4. Anonim

    da bode asta si-a platit datoria catre magazin salajean din campania electorala de la sfarsitul lui 2008? dar pentru materiale electorale din 2012?

  5. Anonim

    Mai gozerilor, ce dracu faceti cu atatea datorii? Voi daca nu ramaneti parlamentari n-o sa aveti cu ce plati rata la banca, o sa va ia bancile casa, imi pare rau de voi, n-am crezut ca acesti parlamentari dau veniturile la saraci…….

  6. Anonim

    aproape ca imi vinde sa la plang de mila catorva dintre acestia…… bine ca sunt in parlament ca altfel ar fi muritori de foame si ar dormi pe strazi dupa cum putem vedea din declaratia de avere

  7. Guthi

    Mai, Paulica, cat de „greu” este sa scrii un astfel de articol ,,frunzarind” prin declaratiile de avere si de interese ale ,,parlitilor” astora, dar mai ales ce valoare au din punct de vedere jurnalistic aceste randuri?
    Documenteaza-te mai bine, Bode, de exemplu mai are si un Tiguan.

  8. ppdd

    eu is nult mai bogat decat gunoaiele aste de politicieni. si nu am furat nici un leu cum fac ei.

  9. pmp

    daca n-ai credit ca saracii de deasupre, te crezi bogat?, mincinosii, talharii, banditii, hotiiii

Leave a Comment