Au fost stabilite secţiile de votare pentru Referendumul din 29 iulie

Secţiile de votare pentru Referendumul din 29 iulie, pentru demiterea preşedintelui României, au fost delimitate în Sălaj. În municipiu a fost stabilit un număr de 27 de secţii de votare, iar pe întreg judeţul, aproximativ 290.
Secţiile de votare la nivelul municipiului au fost stabilite conform Dispoziţiei nr. 1116, din 10 iulie 2012, privind delimitarea secţiilor de votare din municipiul Zalău privind organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional din data de 29 iulie pentru demiterea preşedintelui României.
Situaţia exactă la nivelul judeţului va fi dată în cursul zilei de astăzi, fiind ultima zi pentru centralizarea datelor din teritoriu. Cei 203.592 de sălăjeni cu drept de vot au fost arondaţi celor aproximativ 290 de secţii de votare.
Deşi Referendumul nu poate fi comparat cu alegerile locale, în judeţul nostru acesta ar fi validat, dacă prezenţa la vot va fi asemănătoare sau chiar puţin mai slabă ca la alegerile locale. Este însă posibil ca PDL să facă o anti-campanie privind prezenţa la vot, în cazul în care alianţa aflată la guvernare nu va respecta decizia Curţii Constituţionale privind validarea Referendumului. În acest caz ipotetic, validarea ar putea fi o problemă, în condiţiile în care, în Sălaj, democrat liberalii au obţinut circa 20 de procente.
Pentru alegerile locale din 10 iunie au fost stabilite în judeţ 299 de secţii de votare, prezenţa la vot fiind de 60,06 la sută, respectiv 122.291 de votanţi.
Mihaela Oprea

Leave a Comment