ALDE a fuzionat cu fostul PRU și promite schimbări majore în viața politică sălăjeană  

Partidul Alianța Liberalilor și Democraților ALDE  Sălaj a organizat, vineri, prima conferință de presă după ce formațiunea politică a lui Călin Popescu Tăriceanu a fuzionat prin absorbție, cu fostul partid România Unită (PRU). Semnarea protocolului cu partidul România Unită a avut loc în 21 mai și reprezintă pentru formațiunea politică aflată în coaliția de guvernare un prim pas în schimbările pe care membrii ALDE le promit în viitor, la nivelul organizațiilor locale și județene, dar mai ales în administrațiile locale și, în general, în politica actuală dar și în viața sălăjenilor. La conferința de presă desfășurată la sediul ALDE din Zalău au fost prezenți președintele interimar al ALDE Sălaj, Adrian Ștef, viitorul vicepreședinte – medicul Corin Penciuc și Ioan Mocan, de asemenea viitor vicepreședinte ALDE Sălaj, cel care a adus în ALDE aproximativ o mie de membrii care au făcut parte din PRU Sălaj.

Președintele interimar ALDE Sălaj este, așadar, Adrian Ștef, originar din Satu Mare, fost președinte al Consiliului Județean Satu Mare în perioada 2008-2016, având în spate o bogată experiență politico-administrativă, fost membru PNL. Acesta a ținut să precizeze faptul că, în acest moment, staff-ul din fruntea formațiunii politice filiala Sălaj și Zalău conduce sub forma interimatului, urmând ca până în toamnă să fie organizate alegeri în cadrul partidului la nivel județean. Adrian Ștef a ținut să precizeze faptul că acceptarea funcției de președinte nu va presupune nicio candidatură viitoare a sa pe vreo funcție administrativă în județul Sălaj ori în Zalău. 

Tot ceea ce se întâmplă în momentul de față în ALDE Sălaj este de bun augur. Este vorba de o reorganizare din temelii, principalele obiective pe care le avem în prezent sunt reconstrucția acestei formațiuni, consolidarea ei. Protocolul de fuziune cu PRU reprezintă principalul motiv pentru care am organizat această conferință.

Sunt onorat să mă ocup de destinele acestei filiale, îmi cunosc colegii foarte bine, am încredere în ei și sunt convins că semnarea acestui protocl reprezintă un moment crucial în viața ALDE. Îi am alături de mine pe Ioan Mocan și Corin Penciuc – de acum înainte suntem cu toții ALDE, sunt oameni cu  experiență politică, de organizare, oameni care au trecut prin competiții electorale și tocmai de aceea îmi este ușor să pornesc cu ei la drum pentru a reconstrui această organizație. În toamnă vom organiza o conferință la nivelul județului Sălaj în vederea alegerilor ce vor avea loc în partid.

Primul eveniment în care sunt convins că ne vod dovedi forța politică este reprezentat de alegerile ce vor avea loc în Cizer.

Are loc această fuziune a PRU, prin care toată lumea din PRU devine membru ALDE, dar am stabilit și câteva poziții în conducerea partidului, poziții ce vor fi legiferate la viitoarele alegeri din cadrul Conferinței județene ALDE Sălaj.

Ioan Mocan, noul vicepreședinte interimar ALDE Sălaj și-a exprimat la rândul său aprecierea pentru încrederea ce i-a fost acordată, fiind optimist ți încrezător cu privire la viitorul politic al Sălajului. În această perioadă au loc alegeri interne în toate organizațiile ALDE din țară. Noul vicepreședinte ALDE Sălaj, Ioan Mocan, a avansat, în cadrul conferinței de la Zalău chiar și câteva nume ce se vor regăsi pe lista candidaturilor la alegerile locale ce se vor desfășura peste doi ani, unul dintre ei fiind inginerul Călin Mare, cel pe care conducerea ALDE se gândește să-l pregătească încă de pe acum ca un posibil candidat la funcția de primar al Zalăului.

 

 

28 Thoughts to “ALDE a fuzionat cu fostul PRU și promite schimbări majore în viața politică sălăjeană  ”

 1. Anonim

  Moace triste, Penciuc marele liberal care n-a făcut niciodată nimic pentru partid, dar s-a ales o dată din greșeală senator,dă mâna cu Mocanu ,un infractor,sub oblăduirea lui Ștef, a cărui singură calitate este cea de cumnat a lui Ovidiu Silaghi. Cine știe cunoaște !

 2. Anonim

  Bravo!!!Asta da „alianță”, un Nimeni (Ștefan), un Dead man walking (Penciuc) și (Infractor Oportunist).Vai de capu politicii din Sălaj.

 3. Anonim

  Nimeni(Ștef), nu Ștefan

 4. Anonim

  marele sef cacariceanu sau tradiceanu sau curviceanu a facut alianta cu niste gunoie si de azi v-a fi si gunoiceanu

 5. Anonim

  Trei comentarii in still pur romanesc . Nu-l cunoaste nimeni in judet pe Stef dar deja i s-a pus eticheta , avem un politician decent in judet in persoana D-lui doctor si nici de el nu va place , iar Mocanu se stie , este ,,infractorul de serviciu ” desi nu are nici o condamnare si a demonstrat ca oriunde merge face treaba , nici el nu e bun. Cam asa stau lucrurile la noi. Trist . In loc sa luam stirea ca pe o informatie , comentam in cel mai barbar mod , denigrand tot ce ne iese in cale.

 6. Anonim

  Pentru cel de la 23:37
  Pupă i în fund, că sigur îs de la tine din partid.Poate prinzi ceva post la buget, dacă nu cumva îl ai deja.Panarame politice ce sunteți.

 7. Anonim

  Intr-o tara in care de la Iohanis in jos toata lumea are dosar penal , Mocanu nu mi se pare un infractor.

 8. Anonim

  Și apropo, cel de la 15:55 ți o zis că i cumnat a lui Ovidiu Silaghi.Da nu citești tot numa ce te doare, că s o luat lumea de voi, zdrențe politice.

 9. Anonim

  Auzi la tine 23:37, politician decent.Nu mai bine le ai lua tu decența în dos, tuturor „politicienilor” pe care îi ridici în slăvi.

 10. Anonim

  Ptr. 23, ,47
  Toata viata mea am lucrat in privat , nu ma intereseaza posturi la stat , poate dvs. aveti ceva interese de ii denigrati , altfel CE motiv ati avea?

 11. Anonim

  Ptr.23,53
  Daca tot n-aveti somn, va place nu va place , Doctorul Penciuc este un politician decent prin faptul ca este un om educat si stie sa se poarte in orice situatie , iar Mocanu este un politician direct ptr. ca intotdeauna spune lucrurilor pe nume si evident asta deranjeaza.

 12. Anonim

  TOTI O APA SI UN PAMANT” -OPORTUNISTI DE SERVICIU DE ANI DE ZILE ….

 13. Votam Mocan Ioan

  Mocanu este singurul politician din salaj care stie! Lam votat si loi vota toata viata mea sa ne ajute si pe noi ca dansul ajuta oameni . cind sant alegeri domnu Nelu abia astept sa va votez

 14. Anonim

  pentru 12:21
  Miau dat lacrimile cînd am citit ceai scris, că „Lam votat și loi vota”!

 15. Anonim

  Să i pupați în fund pe Mocanu și pe Penciu, ăștia care îi lăudați și nu numai pe ei, pe toți „politicienii” din Romania.Ăștia distrug țara și mai sunteți demenți care îi ridicați în slăvi și le faceți statui.Și asta mi a plăcut mult: Penciuc decent, că i educat.Nu cred că i musai condiție obligatorie decent=educat.Și Mocanu direct.Adica pe Mocanu l ai făcut prost.Bravo

 16. Anonim

  Jenantă (fără)clasă politică!!!

 17. Gheorghe

  de ce dracu nai stat blind Nelutule ? Au dat Lazaresti adunarea cu Septimiu…Butiri …Crin Bologa .Stanca .Bode Tot sistemul Securist .Air dosar peste dosar.Mai potci?

 18. Anonim

  Justitia in Salaj e privatizata.

 19. Anonim

  Sunt curios sa vad vor tabari pe Mocanu din nou institutile astea de forta care conlucreaza asa bine politie -finante-parchet care l-au mai ,,cocosit” si in trecut , acuma daca iar se implica in politica ? Sariti pe el baieti?

 20. unul care stie

  Via de capi lui Mocanu mai are 3..4 angajat a ajuta sa creasca porci si sa stropeasca in vie

 21. Anonim

  Roagate la Dumnezeu MOCAnule

 22. Anonim

  Ptr 19,00
  Daca are vie si creste porci nu cred ca-i vai de capul lui si fiul lui Dragnea creste porci si nu- l compatimeste nimeni. Daca tot zici ca-l cunosti poate la iarna te duci la el dupa porc. Si vezi cu scrisul ca esti dezastru .

 23. Anonim

  Cel de la 19,00 la Dumnezeu ar trebui sa ne rugam toti !Mai ales ca maine ii sarbatoare.

 24. Alin

  Ce tupeu are taranu asta de Mocan,Audi Calin Mare contra PSD; contra Count.Dispareti ma din Zalau.

 25. Anonim

  Aveam no I Zalauani nu votat Vinituri Ca acest Mare Calin

 26. Anonim

  Doamne , Aline o fi Mocanu taran , ca intradevar ii agricultor , da tu pe la scoala nu prea ai fost. De ce sa dispara Calin Mare din Zalau , ce ii teritoriul tau? Acuma daca PSD ul ii la putere inseamna ca a fi vesnic ?

 27. Anonim

  Ptr.anonimul de la 10,47
  Da tu de acu-i esti pui de dac de vorbesti de vinituri ? Calin Mare este inginer din Zalau si daca nu-l cunosti inseamna ca tu esti vinitura .Dupa cum scrii n-ar trebui sa mai comentezi , fa macar 8 clase si dupa aceea mask vedem.

  1. anonim

   din toata politica romaneasca domnul TARICEANU este cel mai pregatit om politic din ROMANIA il respect si apreciez pentru modul in care conduce senatul ROMANIEI si pentru pozitiile publice in diferite imprejurari .Este un luptator, un bun roman. precizare nu sunt membru de partid dar urmaresc atent activitatea acestui partid sunt de acord cu politica pe care o sustine.Acest om nu merita comentarii rautacioase CU mult respect d-le TARICEANU din salaj , eu va apreciez foarte mult eforturile pe care le faceti sunteti un om realist si va doresc mult succes.

Leave a Comment