Adriean Videanu, atacat verbal de senatorul Gheorghe Pop

Adriean Videanu, atacat verbal de senatorul Gheorghe Pop Senatorul Gheorghe Pop a dat citire unei declaratii politice in care a prezentat, ieri, in sedinta Senatului, punctul de vedere al PSD cu privire la profitul absolut obtinut in industria energetica, profit care a crescut substantial, mai ales in ultimele patru luni, in lunile de iarna.

In opinia senatorului salajean, optimismul afisat de ministrul Economiei, Adriean Videanu, in ceea ce priveste relansarea economiei romanesti, in urmatoarea perioada, intareste disperarea romanului. Este evident ca vor urma scumpirile mult aducatoare de << profit absolut >>. Sunt convis ca toti cetatenii acestei tari sunt mandri de aceste cresteri economice, in randul societatilor de profil, tinand cont de aspectul cel mai important, ca fiecare consumator a contribuit cu varf si indesat la aceste profituri fabuloase.

Tot ce nu inteleg din aceasta euforie generalizata, lansata de Adriean Videanu, este de ce nu au si consumatorii, platitorii, cota parte din profitul absolut al acestor societati? Da, de ce? Gazul ne este vandut sau livrat la pret de import, desi mai mult de jumatate din consum este din resurse proprii, sau doar pentru faptul ca un grup de interese face bani pe spatele romanilor? Suntem cumva mai prosti decat altii sau mai saraci in resurse naturale? Ori institutiile care verifica cotatiile si avizeaza preturile ne vand pe noi pe toti ca natie, ca tara?, s-a intrebat retoric senatorul salajean.

Oare pionieratul si incursiunile initiate de Transgaz si Romgaz, sustinute de Adriean Videanu – cel care risca si investeste, nu vor fi sustinute cu sarg de buzunarele noastre, sau de fapt noi suntem cei care riscam si altii risca sa incaseze potul cel mare jucat pe cartea tarii noastre? Da, cartea aceea in trei culori, jucata de fiecare data de orice politician cu dare de mana. Si, ca sa nu uitam de tabloul cresterilor economice, e bine sa amintim de cresterea preturilor la pompa in Romania, una dintre cele mai mari din Uniunea Europeana, potrivit datelor prezentate de Departamentul Energie al Comisiei Europene.

Si aici s-a mers pe cartea noastra, pe banu din buzunarul nostru, buzunarul personal al romanului, in felul acesta, poate cetateanul roman nu o sa mai ceara autostrazi, nu o sa mai poata sa-si duca copiii la scoala, deci nu va mai fi nevoie de educatie, nu o sa mai poata sa ajunga la serviciu si va cere sa stea in somaj si uite asa Guvernul Boc a scapat de toata grija de zi cu zi. Amin!, si-a incheiat Gheorghe Pop declaratia politica din Senat.

Leave a Comment