ACL: „Schimbarea viceprimarului municipiului Zalău a fost politică”

Schimbarea viceprimarului PSD al municipiului Zalău s-a vrut a fi un important semnal pentru organizaţiile PNL şi PDL din judeţ, după cum au susţinut vineri, 8 august, în cadrul unei conferinţe de presă,  vicepreşedintele PNL Sălaj, Radu Nistorescu şi democrat – liberalul Claudiu Bîrsan, noul viceprimar. „În primul rând, schimbarea a fost una politică. Pe lângă implicaţiile admistrative ale votului de miercuri, reprezintă şi un semnal important pentru toate organizaţiile PNL şi PDL din judeţ. Construirea marelui partid de dreapta a început şi va continua, din Zalău şi până în cel mai îndepărtat sat al judeţului Sălaj”, a subliniat liberalul sălăjean. Radu Nistorescu a declarat că votul covârşitor împotriva Danielei Coţa reliefează, dincolo de înţelegerile politice, că prin atitudinea inadecvată şi conflictuală, aceasta s-a autoexclus din echipa de conducerea a Primăriei Zalău. „Pe de altă parte, salut alegerea noului viceprimar, respectiv a lui Claudiu Bîrsan şi sunt convins că, ţinând cont şi de experienţa sa în Consiliul Local, Prefectură şi Casa de Asigurări de Sănătate, vom reuşi să colaborăm în bune condiţii în folosul locuitorilor municipiului Zalău”, a completat vicepreşedintele PNL Sălaj.

Noul viceprimar îşi va prelua atribuţiile, cel mai probabil, începând de săptămâna viitoare. „Comunicarea s-a făcut în cursul zilei de vineri, 8 august. Cel mai probabil, de la începutul săptămânii viitoare voi prelua funcţia”, a menţionat Claudiu Bîrsan.

În ceea ce priveşte o eventuală schimbare în Consiliul Judeţean Sălaj, Radu Nistorescu a declarat că „ne pregătim pentru această posibilitate”, însă nu a exclus nici cealaltă variantă, respectiv ca în conducerea administraţiei judeţene să nu aibă loc modificări.

 ACL îşi va desemna luni candidatul la prezidenţiale

Pe de altă parte, Radu Nistorescu a mai ţinut să sublinieze faptul că la nivel naţional, şi implicit şi în judeţul Sălaj, actuala Alianţă Creştin-Liberală va deveni principala forţă de dreapta. „Sunt convins că, odată armonizate relaţiile între toate organizaţiile locale, vom reuşi ca în luna noiembrie să dăm preşedintele României şi, cel târziu în 2016, şi viitorul Guvern”, a declarat liberalul. În acest context, Claudiu Bîrsan, preşedintele PDL Zalău, a anunţat că luni se va face desemnarea candidatului dreptei pentru cursa prezidenţială. „Faţă de PSD, ACL are o abordare nouă, proaspătă, dorinţa de schimbare şi două echipe care vor face o campanie excepţională. Începând de luni, ACL va începe acţiunea de strângere de semnături pentru candidatul desemnat. Vom avea în foarte scurt tot setul necesar pentru o precampanie şi o campanie de succes pentru candidatul nostru”, a precizat Bîrsan. Potrivit acestuia, conform calendarului adoptat în şedinţa Consiliului de Conducere al ACL, duminică, 31 august, va avea loc, la Iaşi, reuniunea Grupurilor Parlamentare reunite ale ACL, unde vor fi prezentate iniţiativele legislative pentru noua fuziune, iar 5 şi 6 septembrie, la Braşov, va avea loc Liga Aleşilor Locali ai Alianţei Creştin – Liberale.

Iniţiativa Sârbu, criticată de Alianţa PNL-PDL

În cadrul aceleiaşi conferinţe, Claudiu Bîrsan a adus în discuţie şi proiectul de lege privind scutirea persoanelor fizice de executarea silită a imobilelor, care în opinia sa „este o nouă gogoaşă electorală marca PSD, împachetată de socrul lui Victor Ponta, Ilie Sârbu, sub forma unei iniţiative legislative ale cărei prevederi încalcă grav Constituţia şi legile economiei libere”. Acesta susţine că cei patru pesedişti semnatari ai proiectului pretind că vor să modifice Codul Civil astfel încât persoanele care au luat credite ipotecare şi nu le pot achita să poată beneficia de suspendarea temporară a executării silite a imobilelor, până la redresarea financiară, fără a plăti cauţiune. „În fapt, PSD nu urmăreşte altceva decât să-i amăgească pe românii nevoiaşi, să-i păcălească încă o dată în speranţa că le va lua votul la alegerile prezidenţiale”, a opinat democrat – liberalul sălăjean. Potrivit acestuia, PNL a cerut introducerea falimentului personal ca parte integrantă a noului Cod al insolvenţei, dar Legea este tergiversată în Parlament. „Din 2010 proiectul a fost adoptat de Senat, şi nu era nevoie decât de acordul lui Victor Ponta în calitate de premier, de parlamentar, de preşedinte de partid, de persoană fizică ce poate înţelege statutul de debitor pentru a finaliza şi a pune în practică o pârghie care ar aduce sănătate în economie şi ar folosi atâtor români cu rate la bănci. PSD nu a vrut falimentul personal. Dar dă, în schimb, pomeni electorale, cum este iniţiativa Sârbu care oferă doar o scutire temporară, exact atât cât să constituie capital electoral”, a concluzionat Claudiu Bîrsan.

13 Thoughts to “ACL: „Schimbarea viceprimarului municipiului Zalău a fost politică””

  1. Anonim

    Asa o sa oprimiti si voi la Consiliul Judetian tot politic cu acel vicepresedinte.

  2. Anonim

    Votul politic este foarte valabil pentru voi. Asa ati facut, ca PDListi, de cate ori ati intrezarit o oportunitate. PNLul este la fel. Semnalul vostru trebuie sa fie un semnal pentru PSD sa va rada si ei de peste tot. NU meritati sa ocupati functiile pe care le aveti. Votul din 2012 a fost impotriva voastra, dar v-ati gasit fraierii pe care sa ii capusati si sa beneficiati iar de OSUL fara de care sunteti niste nimicuri.

  3. Anonim

    totu este gunoi

  4. Anonim

    va faceti de ras cu Nistorescu :))

  5. Anonim

    VOI PSD VA FACETI DE RAS CU ASEMENEA OAMENI, PE CARE I-ATI PROMOVAT.VAI DE VOI.

  6. remus

    chiar asa, ce vo apucat ma psdistilor mai so puneti pe femeia asta viceprimar , la ce reputatie are.am crezut in voi si vam votat da in veci nu va mai votez.

  7. Anonim

    FAIN.Barsan a fost cel mai acerb critic al lui CAPILNASIU SI NISTORECTU.Foarte bine a facut.I-A tavalit ani in sir ca doara asta-i menirea ,,opozitiei,,.Nu cu mult timp in urma il facea pe administratorul public al orasului DEZASTRU PUBLIC.

  8. Emil

    Pentru toti pupincuristii anonimi ai psd-istilor de mai sus, care franeaza mediul privat si duc tara la dezastru va transmit din partea mediului privat mesajul: 4 M(Mult Mai Multa Mu..(zica)).

  9. REVOLTA

    ciolanu,fratilor ce altceva? nu au curaj sa -l infrunte pe primar, ce mai vorbim pe secretar, dar Cota va dzgropa trecutul si bine va face.

  10. vasi

    da sa vedeti cand o sa dezgroape altii trecutul lu cota, ce o sa iasa, mama, mama……haideti numa la noi la transurbis.{in vizita).

  11. Anonim

    i sete mare de bani la barsan , sa-si poata gata casa ca sta cu ea zidita, altfel si cotoaia este jenanta in prestatie neintelegand regulile democratiei noastre
    …………concluzie este ca si unul si alta sunt niste gunoaie care isi urmaresc doar scopurile personale………………….sa va fie rusine politicienilor sunteti niste gunoaie pe care DUMNEZEU va va pedepsi cu varf sin indesat AMIN

  12. Anonim

    gunoaielor de politicieni………………doar voi ati facut legile in asa hal ca sa va puteti fwte la nesfarsit , ca daca le faceati bune totul era clar ,………….probabil ca oricare erati in locul celuilalt , proceda la fel, asa ca nu faceti pe desteptii niciunul , oricum toti sunteti gunoaie ordinare care alergati doar dupa ciolan , iar pe functionarii care executa orbeste lasati-i in pace ca voi i-ati adus in sistem si doar astia va plac……… pe unul cu personalitate si caracter il marginalizati……….sa v-ajute Dumnezeu dupa cum meritati

  13. P S D ul a spus ca ei nu vor face ca P D L Ul sau ca Basescu prin gura lui PONTA !!!!!
    dar uite cit a tinut a inlocuit directori de scoli si cite deconcetrate cu noi oameni ai lor fara concurs !!! fara concurs !!exact cum au facut si cei dinainte ! Daca sunteti oameni ia faceti concurs miine cu toti acesti directori numiti si sa vedeti citi ramin ! DACA SUNTETI SERIOSI

Leave a Comment