ACL Sălaj îşi doreşte „o Românie a bunului simţ”

Copreşedintele ACL Sălaj, Radu Căpîlnaşiu, şi-a exprimat regretul, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, vizavi de faptul că dezbaterile dintre candidaţii la preşedinţia României, Klaus Iohannis şi Victor Ponta, nu s-au concetrat pe temele legate de rolul preşedintelui. „Ne exprimăm regretul că dezbaterile, în loc să fie purtate pe temele importante pentru România, pe ce trebuie să facă un preşedinte, au fost aruncate în zona penibilului, cu atacuri murdare din partea PSD”, a spus liderul ACL. De asemenea, liberalul şi-a exprimat speranţa că oamenii au înţeles, în cele din urmă, că tot ceea ce a spus PSD şi Victor Ponta la adresa lui Iohannis sunt minciuni, astfel că electoratul va sancţiona aceste abuzuri.
Referindu-se la campania electorală din ultimele zile, Radu Căpîlnaşiu a afirmat că, potrivit unor informaţii pe care le deţine, reprezentanţii PSD ar fi încălcat legea, aceştia făcând cadouri electorale mai multor locuitori din Zalău şi din zona Almaş.
La finalul declaraţiilor sale, Radu Căpîlnaşiu a ţinut să transmită românilor să urmeze exemplul conaţionalilor lor din diaspora, care la alegerile din primul tur de scrutin au făcut sacrificii mari pentru a ajunge la o secţie de votare unde să îşi exercite dreptul de vot. „Acei oameni au făcut sute de kilometri pentru a sta la cozi să voteze. În schimb, nouă, celor de acasă, ne iau doar 20 de minute să votăm, să ne exprimăm astfel susţinerea faţă de un anumit candiat. Sper ca de duminică, prin alegerea lui Klaus Iohannis, după 25 de ani de neîmpliniri, România să se transforme într-o ţară normală, o ţară a bunului simt”, a mai spus liderul liberal.
„În timp ce PSD şi Victor Ponta au continuat campania mizerabilă, trecând de această dată la găinării, la propriu, ACL şi Klaus Iohannis încheie campania pentru alegerile prezidenţiale într-o notă de echilibru, bun simţ şi respect faţă de toţi alegătorii”, a spus, în acelaşi cadru, deputatul Lucian Bode, copreşedinte al ACL Sălaj. Potrivit acestuia, liberalii şi-au dedicat timpul din campania electorală explicându-le oamenilor pericolul acaparării întregii puteri de către PSD – „partidul socialist, partidul stat, un partid nereformat, un partid al penalilor”. „Klaus Iohannis a spus, încă de la început, că vrea să facă o altfel de campanie. Într-o Românie obişnuită numai cu scandaluri, intrigi, minciuni, acest lucru nu este chiar uşor. Decenţa, bunul simţ, onestitatea, credinţa, acestea sunt principiile după care se ghidează viitorului preşedinte al României, Klaus Iohannis”, a adăugat liderul ACL.
În altă ordine de idei, Lucian Bode, în calitate de parlamentar, a solicitat preşedintilor Camerei Deputaţilor şi Senatului convocarea de urgenţă a celor două Camere pentru vineri, 14.11.2014, ora 12, în vederea aprobării solicitării parchetelor pentru începerea urmăririi penale sau pentru cererea de arestare în cazul senatorilor şi deputaţilor aflaţi într-o astfel de situaţie, precum şi pentru introducerea pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor a Legii amnistiei şi graţierii, pentru a fi respinsă.
Mai mult, copreşedintele ACL Sălaj a cerut tuturor tuturor cultelor religioase să nu se implice în campania electorală. „Este regretabil faptul că anumiţi clerici se implică deschis în campanie în favoarea lui Ponta, ceea ce pe termen scurt, mediu şi lung dăunează nu doar ţării, ci inclusiv Bisericii. Astfel că atragem atenţia cultelor religioase şi PSD că, în ceea ce priveşte credinţa, aceasta nu costă şi nu poate fi îngenunchiată nici de comunişti, nici de socialişti, credinţa nu poate fi vândută nimănui pentru nimic în lume. Biserica politizată este cel mai mare păcat al PSD. Nu există un semn mai categoric al dezmembrării societăţii tradiţionale decât Biserica partizană politic. Biserica ar trebui să opteze pentru credinţă, naţiune, tradiţii, respect reciproc între diferitele confesiuni religioase într-o Europă unită în diversitate. Nicidecum să facă discriminări grave pe criterii religioase sau etnice tipice secolelor apuse şi societăţilor subdezvoltate”, a subliniat deputatul. Acesta a mai afirmat că ACL Sălaj este pregătită, duminică, să monitorizeze şi să sancţioneze public orice formă de derapaj de la conduita morală a unor reprezentanşi ai cultelor din judeţul Salaj: „Le solicitam pe aceasta cale, multumindu-le anticipat, sa îndemne toţi enoriaşii să voteze duminică, după propria lor conştiinţă, pentru cel care consideră că este cel mai potrivit să conducă România în următorii 5 ani”.
În final, Lucian Bode a ţinut să transmită un mesaj sălăjenilor, pe care i-a îndemnat să se prezite în număr cât mai mare la vot, „să voteze pentru viitorul lor şi a copiilor lor, pentru direcţia pro-europeană a României”.

5 Thoughts to “ACL Sălaj îşi doreşte „o Românie a bunului simţ””

  1. Anonim

    bode peste trei zile esti membru pnl! ce parere ai ?

  2. Anonim

    Votati ponta presedinte sa sdapam de astia.

  3. Anonim

    Biserica solicita politicienilor, inclusiv si mai ales domnului Bode, sa fie integri, sa-si iubeasca tara, sa fie preocupati de interesele nationale nu de cele partinice sau personale, sa promoveze in functii doar persoanele competente nu politruci, slugi de partid, sa militeze pentru moralitate nu sa fie exemple de imoralitate, sa lupte pentru unitatea societatii nu sa promoveze dezbinarea ei si, nu in ultimul rand, sa nu mai dea lectii publice cultelor, iar in secret sa incerce sa castige sprijinul lor. Consecventa, bun simt si decenta, domnilor politicieni. Cu multumiri anticipate!

  4. BOGDAN

    Domnule Bode , uiti ce faceai cu generalul si cu popi la Manastirea BIC si cu Stolojan.
    Acum faci pe ipocritul daca nu mai ai trecere la popi.
    Vai de mama voastra cu Neamtul vostru mutalau si mai ales rau – negru in cerul gurii.
    Rusine Bode!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  5. maria

    Salajeni,Capalnasiu si Bode sant la apusul carierei lor politice.Clasa politica trebuie schimbata,iar cu Johanis mai putem spera la un nou inceput,cu Ponta nu mai speram nimic.

Leave a Comment