A inceput masacrul din deconcentrate

A inceput  masacrul  din deconcentratePDL a ajuns sa-si traiasca visul cu ochii, devenind – intr-un final mai mult sau mai putin glorios – singurul partid aflat la guvernare. In atari conditii, consideram ca a sosit momentul ca democrat-liberalii sa ne arate ce stiu si ce vor ei sa faca, odata scapati de asupritorul PSD. Si, dupa cum s-a putut constata, pedelistii au inceput sa ne arate muschii.

Nici nu s-a uscat bine cerneala pe decretul de numire a sa ca interimar la Interne, ca noul ministru Vasile Blaga s-a apucat temeinic de treaba. Nici nu stim daca si-a dat seama, dar acesta a batut orice record la viteza de taiere a capetelor pesedistilor din teritoriu. Desigur, dupa toate probabilitatile, la Ministerul de Interne trebuia facuta putina curatenie, insa viteza cu care au fost schimbati din functie prefectii PSD ne spune totul despre mentalitatea PDL. Pana una alta, trebuie sa recunoastem ca democrat-liberalii au recurs la aceleasi decizii pe care le-ar fi luat atat PSD, cat si PNL. Fara indoiala! Modalitatea de punere in practica a masacrului, probabil, ar fi fost una diferita.

Fara doar si poate, decapitarile pesedistilor din teritoriu au fost necesare pentru controlul procesului electoral, dar si pentru satisfacerea si motivarea pedelistilor inainte de alegeri. In acelasi timp, miscarile de trupe ale PDL au mai avut un efect, si anume demoralizarea PSD.

Pana la urma, plecarea PSD de la guvernare ii va lasa fara functii pe pesedistii salajeni care, nu-i niciun secret, si-au primit drept recompense de la partid diverse pozitii la varful institutiilor deconcentrate.

Prima decapitare

Chiar daca, in urma cu cateva zile, presedintele PDL Salaj, Lucian Bode, declara ca, pentru moment, directorii PSD pot sa stea linistiti in privinta sigurantei posturilor pe care le ocupa, se pare ca, si de aceasta data, socoteala de acasa nu s-a potrivit cu cea din targ. Printr-un ordin al presedintelui Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), Marian Zlotea, emis vineri, udemeristul Csutak-Nagy Laszlo a fost numit in functia de director adjunct al Directiei Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Salaj. In acelasi timp, pesedistul Petre Firicel a fost pus pe liber din functia amintita. Csutak-Nagy Laszlo a fost numit pe acel post de catre presedintele ANSVSA, decizie care ii apartine in intregime. Noi nu avem nicio legatura cu aceasta schimbare. La nivelul judetului Salaj, PDL nu va solicita in mod expres schimbarea directorilor PSD, insa, daca posturile respective vor deveni vacante, printr-un eventual ordin de revocare din partea ministerelor de care apartin, democrat-liberalii vor putea face propuneri de inlocuire a acestora, a declarat, ieri, Lucian Bode. Cat se poate de posibil, liderul PDL Salaj ar putea sa aiba dreptate, in conditiile in care Csutak-Nagy Laszlo este sustinut politic de UDMR.

Ce-am fost si ce-am ajuns

Cazul lui Csutak-Nagy Laszlo ne duce, implicit, cu gandul la o posibila alianta, pe plan local, intre PDL si UDMR. Insa, atat liderul pedelist, Lucian Bode, cat si presedintele UDMR Salaj, Seres Denes, neaga orice fel de legatura intre cele doua filiale. Nu avem niciun parteneriat cu PDL Salaj. Acest lucru nu s-a intamplat nici macar la nivel de discutii, a afirmat, ieri, Seres Denes. In acest context, udemeristul a negat implicarea Uniunii in numirea lui Csutak-Nagy Laszlo in functia de adjunct la DSVSA Salaj: Csutak-Nagy Laszlo este un bun specialist, cunoscut atat in Salaj, cat si la Bucuresti. Tocmai de aceea, nu avea nevoie de sustinere politica din partea nimanui. Profesionalismul sau spune totul despre el.

Csutak-Nagy Laszlo a fost vicepresedinte al ANSVSA, schimbat insa din functie imadiat dupa instalarea Guvernului Boc 1. La data demiterii sale, udemeristul declara: Ceea ce se intampla nu are nimic de-a face cu performantele profesionale. Am fost numit politic si am fost demis politic. Politica asta, bat-o vina!

Urmeaza sanatatea si agricultura…

O informatie aflata pe surse arata ca schimbarea directorului adjunct de la DSVSA Salaj este doar inceputul masacrului reprezentantilor PSD la nivelul institutiilor deconcentrate salajene. Urmatoarele decapitari vor avea loc, peste doar cateva zile, la conducerile deconcentratelor care apartin ministerelor Sanatatii si Agriculturii. Mai precis, se preconizeaza schimbarea directorilor Directiei de Sanatate Publica – Ligia Marincas si Oficiului Judetean de Consultanta Agricola – Dorel Seichei. Celelalte deconcentrate, in fruntea carora au fost numiti directori sustinuti de catre PSD Salaj, si care se asteapta sa fie maturati de catre PDL, sunt: Directia Judeteana pentru Cultura, Culte si Patrimoniul National – Doina Cocis; Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorilor – Dorina Rednic; Inspectoratul Teritorial de Munca – Teodor Balajel; Casa Judeteana de Pensii – Filonas Chis; Directia Generala a Finantelor Publice – Laurentiu Butiri; Oficiul Judetean de Cadastru si Publicitate Imobiliara – Sergiu Panie; Directia Silvica Zalau – Cristian Crisan; Unitatea de Ameliorare si Reproductie in Zootehnie – Iuliu Pece; ; Agentia Judeteana pentru Protectia Mediului – Aurica Grec; Comisariatul Judetean al Garzii de Mediu – Ioan Porumb; Directia Apele Romane – Gregoriu Padurean; Directia Judeteana de Statistica – Elena Muresan; Oficiul Judetean de Posta – Vasile Lungu.

Leave a Comment