Zeci de premii Lumina Math în Sălaj

Zeci de premii Lumina Math în Sălaj

Peste 40 de premii şi menţiuni au obţinut elevii sălăjeni la cea de-a XIV-a ediţie a Concursului naţional de matematică Lumina Math, festivitatea de premiere a câştigătorilor având loc în cursul zilei de miercuri, la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj. La competiţia din acest an şcolar au participat un număr de 501 elevi din 21 de şcoli din judeţ.

La Festivitatea de premiere au fost prezenţi atât elevii premiaţi, cât şi părinţii acestora, directori ai unităţilor de învăţământ care au avut elevi premiaţi şi profesori de matematică şi învăţători care au fost coordonatori la nivel de şcoală. Din partea organizatorilor au participat directorul educaţional al Fundaţiei Lumina, Salih Katirci, şi directorul Şcolii Internaţionale Spectrum din Cluj-Napoca, Ismail Asan. Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj a fost reprezentat de inspectorul şcolar general, Ioan Abrudan şi de inspectorul de matematică pentru gimnaziu, Mirel Matyas.

Potrivit inspectorului şcolar de specialitate, Matyas Mirel, concursul s-a desfăşurat în data de 27 noiembrie a anului trecut, în trei centre de evaluare din judeţ, respectiv: Şcoala Gimnazială Simion Bărnuţiu Zalău, Şcoala Gimnazială Lucian Blaga Jibou şi Şcoala Gimnazială Silvania Şimleu Silvaniei. Concursul a constat în rezolvarea unui test tip grilă, cuprinzând itemi din programa şcolară. Elevii au avut de completat un formular de răspuns, care a fost apoi corectat în mod electronic. În urma evaluării lucrărilor, elevii judeţului nostru au obţinut 44 de premii. Astfel, la clasa a IV-a au fost acordate trei premii I, cinci premii II, trei premii III şi 19 menţiuni. Elevii claselor a V-a au primit două premii III şi 11 menţiuni, în timp ce la clasa a VII-a a fost acordat un premiu III, a declarat Matyas.

Pentru rezultatele obţinute, elevii au primit diplome şi premii constând în pachete cu dulciuri şi materiale promoţionale, iar după festivitate au fost invitaţi să servească dulciuri şi sucuri.

Concursul naţional de matematică Lumina Math este organizat de către Fundaţia Lumina în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi Universitatea Lumina. Se desfăşoară începând cu anul 1998, la început ca un concurs regional, apoi din anul 2008 ca un concurs naţional.

În judeţul Sălaj, concursul se desfăşoară din anul şcolar 2007-2008 când au participat un număr de 419 elevi din clasele IV-VIII din 14 unităţi de învăţământ. La ediţia din anul şcolar 2008-2009 au participat 205 elevi din 11 şcoli, pentru ca la ediţia următoare să participe un număr de 446 de elevi din 26 de şcoli.

Leave a Comment