Zeci de liceeni din Zalău au primit burse de merit și susținere în dezvoltarea personală

Zeci de liceeni din Zalău câștigători ai Burselor de Merit TenarisSilcotub au avut parte, săptămâna trecută, de un eveniment special dedicat lor, prin care compania le-a oferit modele de succes în carieră și un plus de motivație pentru a-și continua excelentul parcurs școlar de până acum. Tinerii s-au întâlnit, astfel, cu antreprenori și oameni de succes din comunitatea zălăuană, pentru a descoperi oportunitățile de carieră și de dezvoltare pe care municipiul le oferă.

„Mulți tineri din Sălaj sunt în continuare convinși că, pentru a reuși în viață, este nevoie să plece de aici, ceea ce este o pierdere enormă pentru comunitate. Ne dorim să schimbăm această mentalitate. Știm că e nevoie de un efort pe termen lung, la care întreaga comunitate să contribuie. Un prim pas făcut de TenarisSilcotub a fost această întâlnire între liceenii cu rezultate excelente la învățătură și profesioniști pasionați și respectabili din diverse domenii, care și-au construit un parcurs profesional de succes în acest oraș. Invitații, prin dialogul purtat cu liceenii, i-au convins că un profesionist autentic poate avea o carieră de succes oriunde în lume, inclusiv la Zalău”, spune Codruța Hodrea, manager Relații cu comunitatea TenarisSilcotub. Tinerii din Zalău au avut ocazia să discute despre viitoarea lor carieră, despre opțiunile oferite de sistemul public și de cel privat, cu Paula Culda, avocat și antreprenor, Ana Maria Matioc, medic primar O.R.L., Horațiu Cociș, arheolog la Muzeul Județean de Istorie și Artă, și cu Rareș Cubleșan, director de calitate TenarisSilcotub.

Fiecare dintre invitați le-a prezentat tinerilor un alt fel de tip de traseu profesional – în sectorul public, ca întreprinzător în propria afacere sau o carieră într‑o companie internațională. TenarisSilcotub a investit în programul Burse de Merit peste 1 milion de dolari în cei 10 ani de existență a programului, răsplătind rezultatele excelente obținute la școală de peste 2.500 de tineri din România, respectiv din cele trei orașe în care compania are unități de producție: Zalău, Călărași și Câmpina. Anul acesta, 250 de tineri au primit câte o bursă, a cărei valoare a crescut la 1.800 de lei. „Acest program de burse ne ajută să ne auto-depășim, ne motivează să învățăm și să atingem performanța. Un sprijin financiar este benefic, pentru că avem posibilitatea să ne cumpărăm materiale care ne ajută să învățăm mai ușor”, spune Ramona Ghilea, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național Silvania.

Selecția liceenilor câștigători ai burselor a fost făcută în baza rezultatelor obținute în anul școlar 2017-2018. Fiecare dintre ei a avut o medie generală de peste 9,90 (informatică), respectiv 9,97 (alte profile). Tinerii urmează cursurile Colegiului Național Silvania, Liceului Pedagogic Gheorghe Șincai, Liceului de Artă Ioan Sima, Liceului Reformat Wesselenyi și Colegiului Tehnic Alesandru Papiu Ilarian.

 

 

2 Thoughts to “Zeci de liceeni din Zalău au primit burse de merit și susținere în dezvoltarea personală”

  1. Anonim

    Da,pe timpul școlii,primesc 1800 de Ron,după angajare vor primi 1500 de Ron,dacă vor munci pe schimburi și în weekend. Și dacă nu sunt mulțumiți pot pleca la Michelin, pentru aceeași bănuți. Halal viitor ne așteaptă și pe noi!

  2. Anonim

    Oamenii de succes din comunitatea locala sunt in mare majoritate cei ce au ajuns in functii pe baza pilelor.PCR-ul.

Leave a Comment