Violența verbală și fizică – interzise prin lege în școli

Iniţiativa legislativă împotriva violenţei psihologice în şcoli – cunoscută și sub numele de bullying – a fost adoptată recent de Senat, care este cameră decizională.

Astfel, Legea Educaţiei Naţionale a fost completată cu o secţiune care prevede expres definirea şi prevenirea bullying-ului, asistenţa psihologică, dar şi formarea şi informarea personalului didactic cu privire la problemele care decurg din acest tip de comportament.

Violenţa, care se poate manifesta fie fizic, prin comportamente repetate de lovire, piedici, îmbrânceli, lovituri sau alte forme asemenea, fie verbal, prin porecle, insulte, tachinări, intimidări, umiliri, va fi interzisă prin lege şi se vor lua măsuri ca aceasta să fie combătută în toate ciclurile educaţionale: primare, gimnaziale şi/sau liceale.

Iniţiativa legislativă care defineşte, previne şi interzice violenţa psihologică – bullying-ul a modificat şi completat Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011. Aceasta a fost adoptată, luni, de Senat în calitate de cameră decizională (L652/2018), spun iniţiatorii legii.

Senatorii au votat iniţiativa în unanimitate. Legea Educaţiei Naţionale a fost astfel completată cu o secţiune care prevede expres definirea şi prevenirea bullying-ului, asistenţa psihologică, dar şi formarea şi informarea personalului didactic cu privire la problemele care decurg din acest tip de comportament.

2 Thoughts to “Violența verbală și fizică – interzise prin lege în școli”

  1. Anonim

    sa vedem cum o sa fie pusa in practica ?!?!
    eu am un baiat de 7 ani la scoala renumita din Zalau si nu este saptamana sa nu fie batut/agresat de colegi ,mai ales de FETE !!!!
    a fost „educat” sa nu loveasca fetele si se pare ca cuibul de viespi format de fete stiu sa profite de firea lui blanda.

  2. Anonim

    Cine are obligatia de a supraveghea copiii in pauza? Atunci se intampla foarte multe abuzuri.

Leave a Comment