Ultimele zile în care elevii din Sălaj pot cere „Bani de liceu”

Elevii care provin din familii cu o situaţie modestă pot depune cereri pentru a beneficia de sprijinul financiar în valoare de 180 de lei, acordat prin Programul naţional de protecţie socială „Bani de liceu”. Programul continuă şi în acest an şcolar şi se adresează elevilor care urmează, la cursuri de zi, liceul sau învăţământul profesional, şi care se află în întreţinerea familiilor al căror venit brut lunar pe membru de familie realizat în ultimele trei luni anterioare depunerii cererii este de maxim 150 de lei. Ajutorul financiar se oferă şi elevilor care beneficiază de o măsură de protecţie ori aflaţi sub tutelă sau curatelă, în cazul respectării condiţiei de venit.

Sprijinul financiar se acordă pe perioada cursurilor şcolare, inclusiv pe timpul pregătirii şi susţinerii examenului de bacalaureat sau de diplomă şi pe perioada practicii în producţie. El este condiţionat de prezenţa la şcoală, beneficiarii riscând să piardă ajutorul dacă acumulează mai mult de 20 de absenţe nemotivate într-o lună.
Cererile trebuie depuse până pe 1 octombrie, la secretariatele liceelor în care sunt înscrişi solicitanţii, anchetele sociale şi evaluarea eligibilităţii cererilor urmând să aibă loc în perioada 1 octombrie-23 octombrie. Lista beneficiarilor va fi anunţată de Ministerul Educaţiei în 28 octombrie. În intervalul 28 octombrie-2 noiembrie pot fi depuse contestaţii, care vor fi soluţionate până în 6 noiembrie.
Anul trecut în Sălaj au obţinut această bursă 266 de liceeni.

Leave a Comment