Trei zile pentru confirmarea locului la concursul de titularizare

Trei zile pentru confirmarea locului la concursul de titularizareCandidaţii sălăjeni care şi-au depus dosarele pentru participarea la concursul de titularizare din acest an au trei zile la dispoziţie pentru validarea dosarelor. Aceştia vor trebui să se prezinte la centrul de concurs stabilit la Colegiul Naţional Silvania Zalău pentru a semna fişele de înscriere.

Potrivit declaraţiilor inspectorului de resurse umane din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, Viorel Lungu, validarea dosarelor candidaţilor la examenul de titularizare, absolvenţi ai promoţiilor anterioare, are loc în intervalul 4-6 iulie. Doar candidaţii care au promovat studiile anul trecut vor trebui să aducă adeverinţa de absolvire în cursul zilei de 7 iulie. Această etapă este foarte importantă pentru că dă posibilitatea candidaţilor să îşi schimbe opţiunea iniţială, în funcţie de studiile pe care le-au absolvit. Prezenţa lor este absolut obligatorie, a afirmat inspectorul Lungu.

Pentru concursul de titularizare de anul acesta s-au înscris un număr de 445 de candidaţi. Au mai fost depuse 220 de dosare pentru continuitate şi alte 52 pentru detaşare. Examenul scris va avea loc în data de 13 iulie, rezultatele urmând a fi afişate în 18 iulie. Contestaţiile vor putea fi depuse de candidaţii nemulţumuţi de punctaj în următoarele două zile de la afişare, astfel încât, după rezolvarea acestora, în data de 21 iulie să fie afişate rezultatele finale.

Doar 84 de posturi sunt titularizabile pentru următorul an şcolar. Pentru a ocupa unul dintre aceste posturi, candidaţii la examenul de titularizare vor trebui să obţină note peste 7. Tot pentru anul şcolar viitor, ISJ Sălaj scoate la concurs 425 de posturi netitularizabile, dintre care doar 240 sunt complete, restul fiind fracţiuni de normă. Totodată, dintre posturile de suplinitori pentru un an de zile, 280 sunt vacante şi celelalte 145 sunt rezervate.

Şedinţele publice pentru repartizarea posturilor titularizabile în învăţământul sălăjean vor avea loc în intervalul 22-25 iulie. Posturile rămase libere vor putea fi repartizate candidaţilor din alte judeţe, aceştia având la dispoziţie zilele de 27 şi 28 iulie pentru depunerea dosarelor. Cele neocupate şi după încheierea acestei etape de repartizare devin netitularizabile, urmând a fi adăugate posturilor de suplinire ce urmează a fi repartizate în şedinţa publică din 29 iulie. O altă etapă de ocuparea posturilor în învăţământul sălăjean va avea loc la începutul lunii august.

Alte articole

Leave a Comment