Trei candidaţi respinşi la interviul pentru directori de şcoli

Interviurile desfăşurate marţi, 22 august, de către cadrele didactice interesate să conducă, prin detaşare, unităţi de învăţământ din judeţ nu au avut rezultatele scontate.
Potrivit informaţiilor publicate pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, din totalul celor 13 candidaţi înscrişi, doar nouă au fost declaraţi admişi, trei au fost respinşi, iar unul nu s-a prezentat. Deşi nu s-au aflat la prima încercare, unele cadre didactice nu au reuşit nici de această dată să convingă comisia de concurs că sunt persoanele potrivite şi suficient de pregătite pentru a prelua frâiele unităţilor şcolare. Este şi cazul lui Benedek Vasile, care şi-a depus două cereri, una pentru postul de director adjunct, alta pentru director la Liceul Tehnologic nr. 1 Nuşfalău. Pentru aceleaşi posturi a candidat şi la concursul din luna iulie, însă a fost eliminat la evaluarea CV-ului.
Alţii, în schimb, s-au dovedit a fi mai pregătiţi de această dată. Este cazul Emiliei Cadar, admisă pentru funcţia de adjunct al Liceului Tehnologic „Cserey-Goga” Crasna, sau al lui Ioan Mureşan, admis ca director la Palatul Copiilor Zalău.
Pe lista celor respinşi se mai află aspirantul la fotoliul de director al Şcolii Gimnaziale nr. 1 Românaşi, Marius Daniel Borzan, şi cel de la Şcoala Gimnazială nr. 1 Zalha, Traian Ciurean. Nu s-a prezentat la interviu candidatul de la Şcoala Gimnazială nr. 1 Mirşid, Kulcsar Ana, care îşi exprimase dorinţa de a fi director.
Pentru posturile rămase libere și după această etapă, inspectorul școlar general va selecta manageri din rândul candidaților admiși la concursul național pentru directori de anul acesta, dar și de anul trecut.
Reamintim că în urma celui de-al doilea concurs pentru funcţiile de conducere din unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţ, desfăşurat în iulie 2017, în 29 de şcoli gimnaziale şi licee fotoliile de directori ori de directori adjuncţi au rămas neocupate.

Alte articole

4 Thoughts to “Trei candidaţi respinşi la interviul pentru directori de şcoli”

 1. Anonim

  Nu este de mirare faptul ca Marius Borzan a fost respins , avand in vedere ce calitati de manager are , dovedind in perioada când a fost primar 2008-2012 când comuna a avut de suferit foarte mult din cauza incompetentei , rautatii, prostiei si arogantei lui cu realizari 0 comuna aratand dupa el ca dupa razboi.
  La fel se intampla si cu Scoala Romanasi daca acest individ malefic era numit director.

 2. anonim

  da comentariul care l am scris sau nu ti convine?

 3. Anonim

  slabe stiri,voi aveti putina scoala?scrieti ceva interesant,educativ,despre oameni care s au nascut pe aceste meleaguri,ca doar nu toti au fost ca si acestia care sunt in frunte

 4. Romanasean

  Borzan Marius a vrut sa fie director!????!??
  Vai de capu meu!!!!! Si chiar in Romanasi!!!!???? Da asta si-a dat examenul cand a fost primar-ESEC TOTAL!!!!!! -Incompetent

Leave a Comment