“Treapta a doua” – examenul din vremea comunismului ar putea reveni în licee

Examenul de treaptă din vremea comunismului, prin care se făcea trecerea de la clasa a X-a la a XI-a ar putea reveni în actualul sistem de învățământ. Aşa a anunţat recent ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, care pare să fi uitat că din 2020 clasele a XI-a şi a XII-a vor deveni obligatorii, potrivit Legii Educaţiei.
Elevii de liceu ar putea fi nevoiţi să treacă printr-un examen intermediar denumit până în anul 1989 “Treapta a II-a”, examenul de la clasa a X-a la clasa a XI-a.

Cel puţin aşa a declarat, zilele trecute, Ecaterina Andronescu, care a precizat că propunerea se va găsi în noua lege a Educaţiei ce va fi supusă dezbaterii publice la sfârşitul lunii ianuarie. Motivul reintroducerii treptei   În opinia oficialului, o evaluare la clasa a X-a ar aduce beneficii liceenilor.

Potrivit spuselor actualului ministru al Educației, rata de promovare va creşte dacă elevii de liceu vor susţine o evaluare intermediară, astfel încât ei să fie mai pregătiţi pentru examenul de Bacalaureat.

 

 

Alte articole

One Thought to ““Treapta a doua” – examenul din vremea comunismului ar putea reveni în licee”

  1. Anonim

    De acord, dacă dă examenul de treaptă și analfabeta Viorica, care s-a scăpat pe ea astăzi în ședința de guvern și a zis că comerțul exterior al României a DEVASTAT Franța, Germania și Italia.

Leave a Comment