Târgul de oferte educaţionale pentru viitorii absolvenţi de gimnaziu şi-a deschis porţile

Liceele şi colegiile din judeţ îşi prezintă, în aceste zile, oferta educaţională pentru anul şcolar 2016-2017, în cadrul târgului „Paşi în carieră”. Manifestarea a fost inaugurată marţi, în Sala „Dialoguri Europene” a Centrului de Cultură şi Artă Sălaj, acolo unde elevii claselor a VII-a şi a VIII-a vor putea afla informaţii despre profilele şi specializările disponibile la fiecare dintre cele 19 unităţi de învăţământ participante la târg.
Târgul, organizat de Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională (CJRAE) Sălaj şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj se va încheia joi, pe platoul de marmură din centrul Zalăului, cu „Marşul Carierei”, o activitate în cadrul căreia delegaţiile liceelor îşi vor prezenta oferta educaţională într-o manieră originală şi inedită.
„Este un eveniment destinat elevilor de clasa a VIII-a, aflaţi în pragul luării unei decizii cu privire la primul pas important spre o carieră mult visată. Târgul îşi propune să prezinte comparativ alternativele educaţionale, sub forma ofertei de şcolarizare pentru anul şcolar 2016-2017, astfel încât elevii să poată realiza o suprapunere a ofertei cu interesele, aptitudinile, trăsăturile de personalitate şi valorile personale. A şti să-ţi alegi cariera înseamnă să fii capabil să selectezi din multitudinea de oferte existente la un moment dat, acea traiectorie educaţională sau profesională care ţi se potriveşte cel mai bine”, a declarat la deschiderea Târgului „Paşi în carieră”, Melania Gârdan, directorul CJRAE Sălaj.
La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, Tiberiu Marc, i-a sfătuit pe viitorii absolvenţi de gimnaziu să aleagă cu grijă drumul pe care vor porni în toamnă: „Probabil că aceasta e cea mai importantă decizie pe care o luaţi la această vârstă, legat de liceul pe care o să-l urmaţi după ce terminaţi clasa a VIII-a şi un pas important pentru viitoarea carieră. Oferta educaţională vă dă posibilitatea să vă clarificaţi lucrurile şi să luaţi decizia cea mai bună. Luaţi în calcul ceea ce credeţi că vi se potriveşte şi sfătuiţi-vă cu profesorii şi diriginţii, cu părinţii şi în ultimul rând cu prietenii şi colegii din şcoala pe care o terminaţi acum. Sper ca după aceste trei zile toată lumea să fie într-un câştig evident”.

Leave a Comment