Sutele de elevi sălăjeni căzuți la Bacalaureat se pot înscrie pentru sesiunea din toamnă

Înscrierea candidaţilor la cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat se poate face începând de astăzi până vineri.

Totodată, în 27 iulie, se pot înscrie candidaţii care au promovat examenele de corigenţe.

Potrivit calendarului aprobat de MEN, în 20 august va avea loc proba scrisă la Limba şi literatura română, în 21 august – cea la Limba şi literatura maternă, 22 august – proba obligatorie a profilului, iar în 23 august proba la alegere a profilului şi specializării.

În zilele de 24 şi 27 august vor fi evaluate competenţele lingvistice de comunicare în limba română, în 28 august se vor evalua competenţele lingvistice de comunicare în limba maternă, în 29 – 30 august este programată evaluarea competenţelor digitale, 30 – 31 august evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Rezultatele vor fi afişate în 1 septembrie până la ora 12 şi contestaţiile vor fi depuse în aceeaşi zi.

În 6 septembrie se vor afişa rezultatele finale.

Reamintim că probovabilitatea la examenul de Bacalaureat, în Sălaj, după afișarea rezultatelor la conetestații, este de 62,83 la sută. Ceea ce face ca din numărul de 1.812 elevi sălăjeni înscriși (1.649 prezenți) la Bac, 776 vor putea participa la cea de-a doua sesiune din acest an a examenului de Bacalaureat.

Leave a Comment