Sute de absolvenţi sălăjeni s-au înscris la Bacalaureatul de toamnă

Peste 500 de candidaţi din judeţul Sălaj îşi încearcă norocul la sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, din totalul celor 548 de candidaţi înscrişi, 372 sunt din promoţia curentă şi 176, din cele anterioare. La Bac-ul de toamnă de anul trecut s-au înscris 370 de absolvenţi.
Examinările au început luni, 20 august, cu prima probă scrisă la Limba Română, pentru care s-au înscris 212 tineri. Următoarea evaluare va avea loc, mâine, la Limba Maternă, iar a treia probă scrisă se va desfăşura pe 22 august la disciplina obligatorie în funcţie de profilul studiat (Matematică pentru Profilul Real şi Istorie pentru Profilul Real).

Ultima probă va fi la materia aleasă de candidaţi, tot în funcţie de profilul studiat. Astfel, cei de la Real vor putea susţine examenul la Biologie, Chimie, Fizică sau Informatică, în timp ce candidaţii de la Uman vor opta între Geografie sau Ştiinţe Socio-Umane. Evaluarea competenţelor lingvistice şi digitale va avea loc între 24-31 august.
Primele rezultate vor fi afişate, în data de 1 septembrie 2018, urmând ca eventualele contestaţii să fie depuse în aceeaşi zi, între orele 12,00 – 16,00. Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, vor deveni publice, în cursul zilei de 6 septembrie 2018.
Menţionăm că în judeţul Sălaj atât probele orale, cât şi probele scrise se vor desfăşura la Colegiul Tehnic “Alesandru Papiu Ilarian” Zalău, unitate de învăţământ care este Centru de Examen.
La fel ca în sesiunea din vară, lucrările candidaţilor vor fi transportate şi evaluate într-un alt judeţ.

Alte articole

Leave a Comment