Subiectele pentru Bac, explicate „pe sticlă”

Absolvenţii de liceu vor putea să se pregătească pentru examenul maturităţii uitându-se la televizor. Posturile naţionale de televiziune, TVR1 şi TVR2, difuzează începând de luna trecută programul „TV Bac 2013“.
Ministerul Educaţiei a încheiat un parteneriat cu Societatea Română de Televiziune, care va difuza pe posturile naţionale de televiziune programul menţionat în perioada aprilie-septembrie. În cadrul acestuia, profesorii explică subiecte din disciplinele de la examenul de bacalaureat. Emisiunile au o durată de 50 de minute şi sunt difuzate în intervalul orar 15-16, de luni până vineri. În zilele de luni şi marţi sunt prezentate modele de exerciţii la Limba şi Literatura Română, miercurea şi vinerea la matematică, iar vinerea la biologie. De altfel, meditaţiile pentru bacalaureat pot fi urmărite şi on-line pe platforma tvrplus.ro.
Potrivit lui Gheorghe Bancea, inspectorul şcolar general al judeţului Sălaj, liceele sălăjene vor fi înştiinţate, în perioada imediat următoare, despre protocolul încheiat de Ministerul Educaţiei. „Am primit adresa din partea Ministerului privind parteneriatul încheiat cu Societatea Română de Televiziune, urmează să fie transmisă în şcoli”, a menţionat Bancea.
Sesiunea din vară a examenului de bacalaureat începe în 10 iunie cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A), care se va încheia pe 12 iunie. În perioada 12-14 iunie va avea loc proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B), urmată în 17-21 iunie de proba de evaluare a competenţelor digitale (proba D), iar în intervalul 25-28 iunie absolvenţii de liceu vor susţine proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C).
Probele scrise se vor desfăşura în 1 iulie la Limba şi literatura română (proba E a) şi în 2 iulie – la Limba şi literatura maternă (proba E b). Testarea va continua în 3 iulie cu proba obligatorie a profilului (proba E c) şi în 5 iulie cu proba la alegere a profilului şi specializării (proba E d). Rezultatele vor fi afişate în 8 iulie, până la ora 12.00, iar contestaţiile vor fi depuse în aceeaşi zi, între orele 12.00 şi 16.00, urmând ca în perioada 9 -11 iulie să fie soluţionate. Rezultatele finale vor fi afişate în 12 iulie.

Alte articole

Leave a Comment