Sportul, prima optiune la ultima proba de Bac

Sportul, prima optiune la ultima proba de Bac

Cei aproximativ 2.400 de absolventi de liceu din judetul Salaj sustin, astazi, 2 iulie, ultima proba a sesiunii iunie-iulie de bacalaureat, cea la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare corespunzatoare specializarii – proba scrisa sau practica. Dupa cum ne-a declarat Szabo Stefan, inspectorul general adjunct al Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, cei mai multi au optat pentru proba practica, de Educatie Fizica si Sport, si anume 1.855 de absolventi de liceu. Candidatii care opteaza pentru aceasta proba isi asuma intreaga responsabilitate privind compatibilitatea nivelului propriu de pregatire sportiva cu nivelul exigentelor impuse de Examenul de Bacalaureat, ne-a spus Szabo. Cei care au ales sa sustina examenul scris vor putea parasi centrul de examen, cel mai devreme, dupa o ora si jumatate de la distribuirea subiectelor. Timpul destinat elaborarii unei lucrari scrise este de trei ore din momentul in care s-a incheiat distribuirea subiectelor pentru fiecare candidat.

Penultima proba, sustinuta cu intarziere

Candidatii la proba de ieri, la alegere dintre disciplinile din ariile curriculare, au inceput examenul cu o intarziere de o ora si jumatate. Totul a pornit de la o eroare de conectare intre serverele Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii si celelalte inspectorate scolare din tara. Si in Salaj, proba E a inceput mai tarziu, dar inspectorul scolar general in cadrul Inspectoratului Scolar al Judetului Salaj, Ioan Abrudan, a declarat ca nu au fost probleme. Este adevarat ca si la noi a inceput examenul mai tarziu, dar asta doar pentru ca trebuie accesate foarte multe subiecte, iar parolele au ajuns mai tarziu ca in restul zilelor. Am trecut imediat la multiplicarea subiectelor. Acolo unde au fost elevi putini, examenul a inceput mai repede, in celelalte cazuri, s-a inceput de indata ce am reusit mulptiplicarea subiectelor, a spus Abrudan.

Primele rezultate la bacalaureat vor fi afisate duminica, 5 iulie. In aceeasi zi, pe segmentul orar 16-20, vor putea fi depuse contestatiile. Solutionarea acestora este prevazuta in perioada 7-8 iulie, iar afisarea rezultatelor finale are ca termen limita data de 9 iulie. Cei care nu vor promova examenul in prima sesiune din acest an mai au o sansa in sesiunea de toamna. Probele incep in 17 august si se vor desfasura pana in 26 august.

Alte articole

Leave a Comment