Sorina David, castigatoarea premiului international de arte plastice Lidice 2011

Sorina David, castigatoarea premiului international de arte plastice Lidice 2011

Un nou premiu international a fost adus judetului Salaj de catre o eleva in clasa a VII-a la Grupul Scolar Octavian Goga din Jibou, totodata, membra a cercului de metaloplastie de la Clubul Copiilor din localitate. Este vorba de mentiunea onorabila Honourable Mention obtinuta la cea de-a 39-a editie a Competitiei Internationale de Arte Plastice Expozitia de Arte Plastice pentru Copii – Lidice 2011. Concursul a fost organizat de catre Muzeul Memorial din Lidice, sub auspiciile Ministerului Culturii, Ministerului Educatiei, Tineretului si Sportului, Ministerului Afacerilor Externe si Comisia UNESCO din Cehia.

Premiul a fost anuntat printr-o scrisoare din partea Ambasadei Republicii Cehe la Bucuresti. Sorina David este o fata talentata, harnica si pasionata, care este membra a cercului de metaloplastie de trei ani. Lucrarea de metaloplastie cu care a participat la acest concurs reprezinta o biserica romaneasca din secolul al XIX-lea.

Directorul Clubului Copiilor din Jibou, Victor Pintea, a tinut sa mentioneze despre calitatile si rezultatele deosebite obtinute de copiii inscrisi la club. Acesti copii participa la diferite festivaluri si concursuri de profil, obtinand de fiecare data aprecieri deosebite din partea juriilor de specialitate. Sunt cunoscuti, nu numai pe plan national, ci si in areal european. Premiul obtinut de Sorina David aduce un nou plus pentru performanta artistica, pentru membrii cercului de metaloplastie, indrumati cu multa daruire si profesionalism de catre profesorul Florin Lazar, a afirmat Victor Pintea.

Tema din acest an a Competitiei Internationale de Arte Plastice, sub sloganul That is where I live, That is me (Aici locuiesc, Asta sunt n.r.), a atras copii si cadre didactice din 66 de tari cu un numar de 25.450 de lucrari. Editia curenta a culminat cu expozitia lucrarilor castigatoare care a fost vernisata la Galeria Lidice, la data de 1 iunie 2011, in prezenta mai multor ambasadori, precum si a unor personalitati politice si culturale din Cehia. Expozitia de la Lidice a fost deschisa in perioada 1 iunie – 30 octombrie.

Alte articole

Leave a Comment