Se evaluează calitatea educaţiei din şapte şcoli sălăjene

Şapte şcoli şi licee din judeţul Sălaj au fost cuprinse pe lista celor 300 de unităţi de învăţământ care se supun evaluării externe periodice de către Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământului Preuniversitar (ARACIP). Este vorba despre Liceul Pedagogic „Gheorghe Şincai” Zalău, Liceul Tehnologic „Cserey-Goga” Crasna, Liceul Tehnologic nr. 1 Nuşfalău, Liceul Tehnologic nr. 1 Şărmăşag, Şcoala Liceală Postsanitară Zalău, Şcoala Gimnazială „Iuliu Maniu” Zalău şi Şcoala Gimnazială „Porolissum” Zalău. Acestea vor fi inspectate în ceea ce priveşte standardul şi performanţa educaţională. În urma vizitelor, unităţile în cauză vor primi calificative care să evidenţieze calitatea actul educaţional în respectivele şcoli: Nesatisfăcător, Satisfăcător, Bine, Foarte bine şi Excelent.
Potrivit datelor publicate pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, până în 15 iunie, toate aceste unităţi trebuie să depună la ARACIP, a cererii de declanşare a procedurii de evaluare externă periodică, însoţită de documentaţia aferentă. Vizitele de evaluare se vor desfăşura în perioada 25 septembrie-31 octombrie 2017, rapoartele urmând să fie discutate în şedinţele Consiliului ARACIP până cel târziu în 31 noiembrie 2017.
În agenda vizitelor de evaluare sunt cuprinse activităţi precum asistenţe la ore, studierea documentelor şcolare, vizitarea spaţiilor şcolare, interviuri cu părinţi, elevi, cadre didactice, aplicarea unor chestionare, studierea rezultatelor elevilor etc.

Alte articole

One Thought to “Se evaluează calitatea educaţiei din şapte şcoli sălăjene”

  1. M

    Vilkonschi termina cu jignirile si amenintarile la adresa lui Como si a Narcisei!E josnic si umilitor ca un ziarist care te pretinzi a fi sa scrie comentarii neadevarate si calomnioase pe o alta publicatie!

Leave a Comment