Scrisoare deschisă: Pentru liderii Sindicatului Independent Didactica Jibou

Cadrele didactice din bazinul Jibou şi Valea Someşului, membre de sindicat, considerăm injustă organizarea alegerilor liderilor sindicali responsabili în cadrul asociaţiei sindicale sus amintite.
În primul rând, orice alegeri democratice şi libere încep, firesc, cu alegerea liderilor pe unităţi de învăţământ, apoi pe oraşe şi judeţ. Aceasta este calea firească în orice alegeri responsabile, transparente şi corecte.
De aceea dorim să urmaţi măcar anul acesta, procedura legală, corectă şi transparentă.
Având în vedere faptul că alegerile la nivel judeţean au loc joi, 28 martie a.c., vă rugăm să luaţi măsurile care se impun pentru decalarea lor pe o altă dată.
Nu mai trăim în timpuri comuniste! Dorim o atitudine demnă de nişte persoane responsabile.
Aşteptăm ca anunţul în legătură cu alegerea să fie făcut public în timp util, iar la alegeri să poată participa şi să-şi depună candidatura orice membru de sindicat. Dorim alegeri corecte, în ordinea corectă.
În numele cadrelor didactice membre,
prof. Pop Cozac Emil

Alte articole

17 Thoughts to “Scrisoare deschisă: Pentru liderii Sindicatului Independent Didactica Jibou”

 1. Zălăuan

  Auziţi măi sindicaliştii lui peşte.
  Pe vremea comuniştilor, alegerile se organizau de jos în sus, începând de la organizaţiile de bază.
  Altele erau problemele.

 2. Anonim

  Cine vorbeste? Doar nu vrei sa-ti depui si tu candidatura? Nici nu ai vechimea prevazuta dre statut.Ai ras pana acum de cei care au platit cotizatie.Cand ai vazut ca se redupereaza hotararile judecatoresti te-ai varat repede in sindicat.Doar nu vrei sa fii ales in organele de conducere,ticalosule! N-ai fost bun de director,ai avut mana prea lunga,ai incercat sa fii dictator,crezi ca sindicatul este la fel de bun de lapte ca bugetul orasului? Amaratule!

  1. pop-cozac emil

   Nu vreau sa-mi depun nicio candidatura, domnule fara nume! Doar ca nu mai vreau sa tac, asa cum am fost silit s-o fac si in urma cu 4 ani!!! Sunt membru de sindicat pentru ca am speranta ca se va schimba ceva, dar de-abia atunci cand generatia veche va pleca si va lasa si pe altii (daca nu e prea gros ciolanul!!!), va fi poate posibil! Daca ai acuze de facut pe numele meu, astept sa te vad inaintand un dosar organelor abilitate…dar nu, e prea mult. Nici macar pe ecran nu-ti poti asuma raspunderea semnarii unui biet de comentariu!!!

 3. De ce nu scrii in nume personal?

 4. monica

  Domnu’Cozac uitati ca in 2007 ati adus rezultatele de la testele nationale de la Zalau , parintii si copii asteptau de ore intregi si cand ati aparut in sfarsit erati beat?Oare atunci unde va era Sindicatul.

  1. pop-cozac emil

   Doamna Monica,

   ce legatura are „sindicatul” pe care-l sustineti, vad, cu alte probleme? daca aveti ceva de-mi reprosat, exista posibilitatea de a o face personal, ori nu aveti curajul?!

 5. Margit

  dna Monica ati luat in considerare un simplu zvon , daca ati fi fost de fata nu ati fi afirmat asa ceva.Dir. Cozac se intorcea da le Zalau cu rezultatele dupa multe zile de munca si era doar bosit. Am fost de fata si sustin oriunde si oricand asta. E usor sa ataci un om in necunostinta de cauza, iar dlui anomin i-as spune ca ar trebui sa aiba curajul sa semneze daca isi permite sa vb asa despre un cadru didactic care nu a facut decat se exprime dorinta colectivului din care face parte. De ce va temeti de transparenta, domnule?

 6. monica

  Din pacate am fost martora, o alta mama a facut scandal, toate scolile aveau rezultatele afisate numai care apartineau de scoala domnului Cozac nu.Sunt parinte si nu mi se pare normal ca un profesor sa intre beat si sa tipe.Ce exemplu este pt copil?Asa vreti sa va creasca copii si sa invete ?
  Imi doresc o scoala unde profesorii sa fie exemple,modele de viata pt copii.
  Doamna Margit atunci s-a stiut si la inspectorat de problema respectiva.

 7. Margit

  La inspectorat s-a stiut tot de la acea mama care a sunat din fata scolii dezinformand inspectoratul. Cunosc foarte bine cazul dl. Cozac nu a fost beat, nu a strigat, ci a vorbit mai tare decat avea obiceiul pentru ca a fost acostat in mod urat . De fapt e ultimul dintre cadrele didactice care ar striga in scoala.

 8. Andrea

  D-le Cozac, de cat timp sunteti membru de sindicat? Uitati de perioada cand erati director si ati vrut sa desfintati sindicatul?

 9. Andrea

  D-le Cozac, cu ce drept vorbiti in numele tuturor membrilor de sindicat? Ati organizat vreo intalnire? S-a facut o lista de prezenta?

 10. monica

  Doamna Margit ,am fost cateva mame nu numai una,vi s-a parut ca domnul Cozac s-a purtat ca un cadru didactic?.Era o scoala generala a statului nu o mosie personala,cum sa strigi la parinti care asteapta cu emotie rezulatatele copiilor lor.Domnul inspector stia ca reziltatele ar fi trebuit sa ajunga si ca nu au ajuns,si stia si de problema domnului asa ca e bine sa fim corecti si sa spunem adevarul.

 11. Anonim

  Ce usor judecati voi parintii!!! De ce nu va preocupati de odraslele voastre tot timpul, nu doar cand sunt rezultatele examenelor? E simplu sa dati vina pe profesori tot timpul. Dar articolul era despre total altceva…sa nu uitam. Va felicit domnul Cozac pentru initiativa!!!

 12. monica

  Domnule anonim,tocmai ca m-am ocupat de copil ma preocupau si rezultatele.Rezultatele alea pe care noi le asteptam de ore bune si la alte scoli se stiau erau foarte importante pt intratul la liceu.Notele au fost mari copilul a si terminat liceul cu 9,82 si este student la politehnica si din fericire este primul in grupa lui.Aici e si meritul profesorilor nu am nimic cu ei dar stiti vorba aia”tonul face muzica”nu poti tipa intr-o institutie publica si domnul tocmai aici a gresit ca a strigat si a vorbit urat,cum nu ar fi trebuit sa faca un profesor.

 13. maria

  ma bucur ca prin aceasta ” scisoare deschisa” d-l Pop Cozac Emil a prezentat nemultumirea cadrelor didactice.Vorba unui coleg la noi se pune „carul inaintea boilor”.pacat ca va ramane doar o scrisoare………..

 14. Anonim

  Am citit cu multa atentie spusele dumneavoastra !! Tot respectul pentru parintii care stiu ce vor de la o institutie scolara si isi ofera sprijinul pentru a promova activitatea ce se desfasoara intr-o astfel de institutie. Felicitari parinti !!….dar …….. o institutie scolara prinde viata numai daca este insufletita de cadrele didactice care cu sudoarea mintii , calm si rabdare deschid sufletele copiilor nostri . Vorbim frumos si cu bagare de seama cand este vorba de biserica , asa si trebuie , aici ne avem grija de suflet. Cu grija si respect ar trebui sa vorbim si despre cadrele didactice pentru ca ele au grija de mintea copiilor nostri . Avem defecte, suntem supusi greselii , nu trebuie sa aruncam cu pietre. Domnul Cozac este un om deosebit, iubit de copii, respectat, s/a dedicat meseriei pe care o are. In perioada examenelor , stresul, oboseala, emotiile ajung sa faca un cadru didactic sa rabufneasca, nu cu rea intentie, SUNT SIGUR !. Emotiile pe care le aveti dumneavoastra ca si parinti un cadru didactic le are de 10 ori mai mari. Nota de la examen reflecta munca lui, toata sudoare si tot efortul lui de a aduce un elev pe culmea fericirii si pe parintii lui la fel, il face fericit. In linistea casei un cadru didactic se gandeste mai mult la binele copiilor pe care ii are in mana decat la binele sau . Felicitari domnule Cozac sunteti un om minunat !! Ca incercati sa dati cartile pe fata se pare ca gresiti . Domnul Rusu , reprezentantul sindicatului NE FACE CINSTE numai prin simpla lui aparitie. Exista atata nedreptate in lume!! Oare cand va fi bine ??? Un simplu pas putem sa il facem ………SA SPUNEM LUCRURILOR PE NUME !! Felicitari domule profesor Cozac Emil !!

Leave a Comment