Şcolile sălăjene, vizitate de inspectorii şcolari

 

Aproximativ 80 la sută dintre unităţile de învăţământ din judeţ au fost verificate, în perioada 30 septembrie-11 octombrie, de inspectorii şcolari. „Este vorba de inspecţia tematică, devenită tradiţie, care se efectuează imediat după începerea noului an şcolar, iar unul dintre obiectivele principale ale acesteia a fost evaluarea calităţii managementului unităţii de învăţământ”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, Marcel Lucaciu, în cadrul conferinţei de presă, de marţi, 15 octombrie. Astfel, inspectorii şcolari au verificat, în perioada menţionată, o serie de aspecte, printre care se numără: completarea, la zi, a documentelor şcolare şi a condicii de prezenţă, proiectarea şi realizarea planificărilor anuale, conform programelor şcolare, situaţia cursurilor opţionale, încadrarea şcolilor cu personal didactic, existenţa unui plan de măsuri pentru ameliorarea rezultatelor la Examenele Naţionale, planificarea şi organizarea comisiilor metodice, ale Consiliului de Administraţie şi ale Consiliului Profesoral, precum şi condiţiile de siguranţă fizică pe care şcolile le oferă elevilor, pe toată durata programului.

 

 

Alte articole

6 Thoughts to “Şcolile sălăjene, vizitate de inspectorii şcolari”

 1. ass

  balariiiiii ! cu asta se ocupa inspectoratul !
  verifica si cu atat raman, ca solutii la problemele descoperite

 2. nae ledra

  D-lor inspectori , asumati-va raspunderea pentru eficientizarea procesului de invatamant din liceele industriale . Puteti sa faceti aceasta , prin propunerea la ministerul de resort in vederea reducerii numarulu. de ore de specialitate . Aceste ore exagerat de multe , contribuie la formarea dezinteresului elevilor pentru scoala . Cunostintele teoretice , exagerat de multe , nu au nici o aplicabilitate practica in atelierele scolilor ,asa ca nu au nici un rost de a fi asimilate ! Apoi , din nr. total al absolventilor, urmeaza o facultate de profil doar aproximativ un sfert . Pe restul elevilor ce constituie majoritatea , nu-i inereseaza aceste ore absentand de la ele !

 3. Anonim

  normal ca se lipseste de la ore daca nu se invata ceva folositor se invata mecanic cat esti in clasa dupa care uiti TOT inspectorii ar trebui sa vada materiile supraincarcate facute de nespecialisti de temele care se dau in fiecare zi iar dupa 6 ore sa vii sa inveti CE ? pt CE ?

 4. Anonim

  asa este -nu mergi la scoala cu drag -dai de profesori rai -care tin de materia lor care nu e importanta pt viitorul meu

 5. Anonim

  ar trebui sa se faca ceva cu matematica este f multa si nu-ti trebuie deloc in viata

 6. Anonim

  de ce se dau teme cand nu este voie ?

Leave a Comment