Schimbări în notarea elevilor la mai multe materii

Calificativele ar putea să înlocuiască notele la Religie, Educație Fizică, Desen și Muzică, iar Consilierea și dezvoltarea personală și Educația tehnologică ar putea fi eliminate definitiv la gimnaziu, din toamnă. Schimbările sunt prevăzute într-o variantă de plan-cadru în lucru la Ministerul Educației, consultată de portalul edupedu. Potrivit documentului, Muzica și Desenul nu ar mai fi obligatorii, elevii urmând să aleagă care dintre cursuri să urmeze. Într-o a doua variantă de plan-cadru aflată în lucru se elimină materia Limba latină, sunt tăiate ore de la Limba modernă numărul 2, de la Fizică, Chimie, Biologie, Geografie și Istorie. Dispar materiile Educație tehnologică și Consiliere și dezvoltare personală. Tăierile de ore și eliminările de materii pentru clasele V-VIII sunt pregătite de Ministerul Educației, care este obligat ca din 14 septembrie să pună în aplicare legea care prevede tăierea cu până la cinci a numărului de ore pe săptămână în gimnaziu, mai scrie portalul educațional menționat.

 

Alte articole

6 Thoughts to “Schimbări în notarea elevilor la mai multe materii”

 1. O simplă întrebare

  Fără răutate, da, parcă religia ar fi bine să se facă în biserică iar Educația tehnologică la școală, mai acumulează și elevii niște deprinderi practice. D-voastră ce ziceți ?

  1. Anonim

   de ce masa nu au eliminat RELIGIA din scoala ! cine vrea sa faca sa se duca la biserica !
   avem de 10 -20 de ori mai multe biserici decat scoli si astea au intre 1-5 popii care „slujesc” acolo nos-stop !!
   iar voi profesorii, de ce acceptati ca acesti popii sa va ia si salariul si locul de munca mai noi? de ce nu ii dati afara din scoli ? sa se duca la biserica ! acolo este locul religiei si nu in scoli !!

 2. Anca

  Am auzit ca doar de anul viitor scolar se vor scoate unele materii, nu de acuma din toamna!

  1. Anonim

   Anca, anul viitor școlar începe în toamnă !

 3. Maria

  Ce ar fi daca copii ar invata cunostinte de sanatate publica, cunostinte de nutritie, inteligenta financiara sa nu se piarda in labirintul vietii dupa scoala?

 4. Anonim

  sa-i ia dracul pe toti popii si politicienii din tara asta !! astia sunt cancerul care ne omoara cu zile !!!

Leave a Comment