Scenariile 1, 2 și 3 în Sălaj: unde începe școala?

Nu toți elevii încep, luni, școala în sălile de clase din unitățile de învățământ sălăjene. Astfel, în funcție de rata de infectare din fiecare oraș/comună, elevii vor merge la școală sau vor rămâne acasă, urmând să participe la cursuri în sistem online.

Scenariul 1 (localități cu rata de infectare mai mică de 1 la mia de locuitori). Toți elevii și preșcolarii din orașul Șimleu Silvaniei și comunele Benesat, Bobota, Bocșa, Buciumi, Camăr, Carastelec, Chieșd, Cizer, Coșeiu, Crasna, Cristolț, Cuzăplac, Dobrin, Gâlgău, Gârbou, Halmășd, Hida, Ip, Lozna, Măieriște, Marca, Mirșid, Năpradea, Pericei, Poiana Blenchii, Rus, Sălățig, Șamșud, Șărmășag, Șimișna, Vârșolț, Zalha –  încep, fizic, cursurile în unităţile de învăţământ.

Scenariul 2 (rata de infectare între 1 și 3 la mie), înseamnă participarea zilnică, cu prezență fizică a copiilor în unitățile de învățământ, a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar (clasele I-IV), a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal. În scenariul 2 intră intră orașele Jibou și Cehu Silvaniei, precum și comunele Băbeni, Agrij, Treznea, Valcău de Jos, Horoatu Crasnei, Creaca, Românași, Bănișor, Hereclean, Almașu, Surduc, Sânmihaiu Almașului, Letca, Ileanda, Nușfalău, Sâg, Crișeni, Someș Odorhei, Meseșenii de Jos, Dragu, Plopiș și Boghiș.

Scenariul 3 (rată mai mare de 3 la mia de locuitori). În acest scenariu  intră elevii din municipiul Zalău și comunele Bălan, Zimbor și Fildu de Jos. Aici, încep școala în sălile de clase doar preşcolarii şi elevii din învăţământul primar (clasele I-IV), iar toți ceilalți elevi fac școala acasă, în sistem online.

 

Alte articole

3 Thoughts to “Scenariile 1, 2 și 3 în Sălaj: unde începe școala?”

  1. Anonim

    Multumim pentru informarea clara 👏👏👏. Nu mai intelegea nimeni nimic care unde incepe scoala. Inspectoratul ala scolar ce face?

  2. Anonim

    Noroc cu magazin salajan ca ne informeaza cineva . Multumim

  3. Anonim

    CINE ATI VREA SA VA INFORMEZE, BULGAREAN? ASTA S-A DUS SA SE VACCINEZE CU PRIORITATE, IN TIMP CE L-A DURUT IN BASCA DE PROFESORI.

Leave a Comment