Şase candidaţi pe un loc la examenul de titularizare

 

 

Circa 520 de dascăli sălăjeni şi-au depus dosarele cu speranţa că vor reuşi să ocupe unul din cele 82 de posturi titularizabile în şcolile din judeţ, scoase la concurs anul acesta. La nivel de judeţ sunt disponibile 517 posturi, din care 82 sunt titularizabile, având viabilitate mai mare de patru ani. Restul sunt pe perioadă determinată. Conform explicaţiilor lui Viorel Lungu, inspector resurse umane în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, mulţi dintre candidaţii înscrişi la concurs, aproximativ 200, sunt cei care au cerut continuitate, iar pentru a rămane pe postul respectiv trebuie să participe la examenul de titularizare. „O parte dintre candidaţii au nota expirată, conform legii, după trei ani de zile nu mai este valabilă nota obţinută la concurs. De asemenea, o parte dintre candidaţii nu doresc neapărat se se titularizeze, dar pentru a intra în sistem, fie şi pentru o perioadă determinată trebuie să participi la concurs”, a mai spus inspectorul şcolar.
Perioada de înscrieri pentru concursul de titularizare din acest an s-a încheiat luni, 20 mai. În aceste zile, până în 24 mai, potrivit lui Viorel Lungu, are loc validarea înscrierii, care se face prin semnătură, de candidaţi sau împuterniciţii acestora prin procură notarială în original. Neprezentarea la validare atrage după sine anularea înscrierii la concurs. Perioadele de validare sunt 22-24 mai, respectiv 22-25 iulie pentru absolvenţii promoţiei 2013.
Afişarea listei candidaţilor înscrişi şi graficul privind susţinerea probelor practice sau orale şi a inspecţiilor la clasă va avea loc în 27 mai. Organizarea şi desfăşurarea probelor practice/orale şi a inspecţiilor speciale la clasă vor avea loc în intervalul 27 mai-28 iunie, potrivit sursei citate. Examenul scris va avea loc pe 30 iulie. O noutate din acest o constituie faptul că profesorii care vor obţine minim 7 la examenul de titularizare se vor putea titulariza pe orice post disponibil, nu doar pe cel al unităţii de învăţământ care a organizat examenul, aşa cum a fost în anul şcolar trecut.

Alte articole

Leave a Comment