Săltaţi din baruri de poliţişti

Aproape 50 de elevi sălăjeni au fost prinşi de poliţişti prin barurile din apropierea unităţilor de învăţământ, în timpul orelor de şcoală. Motivele acestora au fost din cele mai diverse. Dacă unii dintre ei au ales să sărbătorească câştigarea unui concurs şcolar într-un local din apropierea liceului, chiar în timpul orelor de curs, alţii au susţinut că au „oră liberă”.

După ce au fost mustraţi de profesorii care i-au însoţit pe poliţişti la raziile efectuate, chiulangiii au fost trimisi la orele de curs.
Poliţiştii sălăjeni, împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj au organizat, joi, 3 octombrie, o acţiune pentru asigurarea unui climat de siguranţă în incinta şi zona adiacentă a unităţilor de învăţământ din judeţ. Acţiunea a avut drept scop prevenirea şi combaterea absenteismului şcolar, prin depistarea elevilor care lipsesc nemotivat de la cursuri.
În timpul acţiunii, au fost găsiţi 46 de elevi care, în loc să fie la orele de curs, se aflau în localuri publice. Potrivit Tincuţei Dumuţa, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj, cei mai mulţi elevi, 19, care absentau de la cursuri, au fost identificaţi în Jibou, în Cehu Silvaniei au fost depistaţi şase elevi, în Şimleu Silvaniei – patru, iar în Zalău, 17.
În municipiu, poliţiştii au „puricat” două din cele mai frecventate zone de liceeni, respectiv localurile din apropierea liceelor „Mihai Viteazul” şi „Alesandru Papiu Ilarian” şi cele din centrul oraşului. Majoritatea elevilor surprinşi joi în barurile zălăuane s-au dovedit a fi cei din clasele a XII-a şi spre surprinderea oamenilor legii, câţiva dintre aceştia consumau alcool, deşi era doar ora 11.
Acţiunea de joi face parte din cadrul campaniei “Săptămâna prevenirii criminalităţii”, derulată de IPJ Sălaj, în perioada 30 septembrie-4 octombrie. Astfel, în perioada menţionată, se desfăşoară activităţi structurate pe domenii de prevenire, fiecare având o altă temă.
În ultima zi a campaniei, respectiv vineri, 4 octombrie, denumită “Ziua siguranţei rutiere” se vor desfăşura o serie de activităţi de către poliţiştii de la serviciul rutier, în colaborare cu cei de la prevenire, pentru identificarea conducătorilor auto, care încalcă regulile de circulaţie, mai ales a celor care constituie factori favorizanţi în producerea accidentelor rutiere. “De asemenea, poliţiştii vor fi prezenţi în zona trecerilor de pietoni sau în locurile cunoscute pentru traversările neregulamentare frecvente, precum Perla şi Unicarm”, a precizat reprezentantul IPJ Sălaj.
Tot vineri, vor fi prezentate şi unele reguli de prim ajutor în caz de accident în şcoli de către reprezentanţii SMURD şi cei ai Crucii Roşii.

Alte articole

7 Thoughts to “Săltaţi din baruri de poliţişti”

 1. Zălăuan

  Va să zică profesorii sălăjeni au o nouă ocupaţie, însoţitori de poliţişti.
  Jalnic a ajuns şi această categorie socială !

 2. cetatean.

  Au inviat obiceiurile UTC-iste.Cand militienii impreuna cu IVASCAU de la municipiu UTC.umblau prin cofetarii dupa elevi si pe cei gasiti acolo ii saperia cu ,Ti-ai dat foc la valiza.Zi ne-a Ivascau ca asa faceai!La baruri este incalzire la scoli nu!Unde-i trage ata pe elevi?La caldurica.

 3. Anonim

  domnilor profesori ar trebui sa va dea de gandit macar in ultimul ceas!!!! Jalnic invatamant, ne meritam soarta!!!!

 4. Anonim

  Asta in conditiile in care le-au spus ca vin de la Inspectoratul Scolar!!

 5. gusteru

  Bine punctat”cetatean” faza cu caldura.
  DA ,nici gradinitele nu au caldura !!! Pana cand ?????

 6. Altu-i baiul

  La modul general statul prin baruri nu e legat neaparat de frig sau caldura…Sunt pline barurile de elevi si in zilele mai calde sau cand se da caldura in scoli…
  Mai vad pe cate unii de-a dreptul indignati ca li se pretinde elevilor sa participe la ore…

 7. Anonim

  ,,Scoala nu-I crasma sa stea toata ziua in ea!

Leave a Comment