S-au afişat rezultatele la concursul pentru ocuparea posturilor de director în şcoli. 23 candidaţi nu au promovat, în Sălaj, proba scrisă

Doar 100 de candidaţi din cei 126 înscrişi la concursul pentru ocuparea posturilor de director şi director adjunct în unităţile de învăţământ din judeţ, au reuşit să obţină notă de trecere la prima probă a concursului – minimum 7.

23 de candidaţi au fost declarţi respinşi, iar trei nu s-au prezent la proba scrisă. Aceasta s-a desfăşurat la finalul săptămânii trecute, la Colegiul Național “Silvania” Zalău şi a durat trei ore. Cea mai mică notă înregistrată în rândul candidaţilor declaraţi respinşi a fost 4,8, iar cea mai mare a fost 6,8, restul notelor fiind cuprinse între 5 şi 6,4. De asemenea, cea mai mare notă obţinută în rândul candidaţilor declaraţi admişi a fost 9,4. De precizat este faptul că niciun candidat nu a fost eliminate din concurs. Cei 100 de candidaţi care au obţinut minim nota 7 la această probă urmează să susţină proba interviu care va avea loc în cursul lunii noiembrie. Calendarul concursului este următorul: 15 octombrie – desfășurarea probei scrise; 18 – 20 octombrie – afişarea rezultatelor şi soluționarea contestațiilor la proba scrisă; 20 octombrie – afișarea rezultatelor finale la proba scrisă; 21 – 27 octombrie – înregistrarea opțiunilor candidaților pentru unitatea la care candidează și depunerea documentelor pentru unitățile de învățământ care necesită avize suplimentare; 28 – 29 octombrie – transmiterea solicitărilor de desemnare a membrilor comisiilor de interviu din partea consiliilor profesorale, autorităților locale și companiilor/universităților; 1 – 10 noiembrie – constituirea comisiilor pentru proba de interviu; 12 noiembrie – publicarea graficului de desfășurare a interviurilor; 15 noiembrie – 8 decembrie – desfășurarea probei de interviu; 16 noiembrie – 10 decembrie – depunerea și soluționarea contestațiilor la proba de interviu; 13 decembrie – exprimarea opțiunilor candidaților declarați admiși pentru mai multe funcții/unități de învățământ; 14 – 17 decembrie – consultarea grupurilor parlamentare/reprezentanților cultelor religioase şi obţinerea avizului motivate; 17 decembrie – validarea rezultatelor finale şi 20 – 22 decembrie – emiterea deciziilor de numire cu aplicare din 10 ianuarie 2022.

Sălajul fruntaş la nivel naţional

De menţionat este faptul că judeţul Sălaj se află pe locul al II-lea la nivel naţional în ceea ce priveşte rezultatele la acest concurs cu un procentaj de 81 la sută, pe locul I fiind judeţul Cluj – 93 la sută, iar pe locul al III-lea judeţul Mureş cu 78 la sută. Cele mai slabe rezultate s-au obținut în județele: Mehedinți – 44 al sută,  Călărași – 45,1 la sută şi Satu Mare – 50,3 la sută.

 foto cu caracter informativ

Leave a Comment