Restrictii la probele scrise de BAC

Restrictii la probele scrise de BAC Absolventii de liceu si profesorii care fac parte din echipele de organizare a bacalaureatului sunt atentionati de inspectoratele scolare ca examenul din acest an trebuie sa fie corect si legal. Potrivit inspectorului general adjunct al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Salaj, Szabo Stefan, profesorii supraveghetori care le furnizeaza elevilor solutiile subiectelor, inlocuiesc sau falsifica lucrari vor fi pedepsiti. Sanctiunile disciplinare ce se pot aplica personalului implicat in comisiile de bacalaureat pornesc de la avertisment si diminuarea salariului de baza si pot ajunge pana la desfacerea contractului de munca, in functie de gravitatea faptei. Ca masuri suplimentare pentru siguranta examenului de bacalaureat, respectiv pentru a fi prevenita orice posibilitate de frauda, in fiecare dimineata au loc sedinte de instruire a profesorilor si a asistentilor din centrele de examen din judetul Salaj. Se verifica cladirile in care se dau examenele, iar inainte de fiecare proba se verifica si grupurile sanitare. Elevii sunt instruiti dupa ce intra in salile de examen, in cele 30 de minute dinaintea inceperii fiecarei probe. Acestia vor fi anuntati sa isi rezolve problemele fiziologice si sa nu foloseasca toaleta prea mult. Deplasarea la toaleta se va face doar impreuna cu profesorul supraveghetor aflat pe coridor, a declarat Szabo.

In privinta masurilor de securitate in incinta centrelor de bacalaureat, Szabo a precizat ca, in judetul Salaj, nici o scoala nu dispune de camere de luat vederi in interiorul claselor. Doar cateva institutii de invatamant dispun de camere video amplasate pe coridoare, cum este cea din Crasna.

O alta restrictie la BAC este faptul ca elevii pot intra in sali doar cu buletinul si pixul. Insa, isi vor putea lasa toate lucrurile personale intr-o sala special amenajata in acest scop. Inspectorul general adjunct a precizat ca in fiecare centru de examen exista cate o astfel de clasa pentru lucrurile personale ale elevilor, ca, de exemplu, telefoane mobile, genti sau materiale didactice. Este interzis accesul in sala de examen cu orice fel de lucrari

Alte articole

Leave a Comment