Rechizite gratuite pentru mii de elevi sălăjeni

Circa 9.800 de elevi cu posibilităţi materiale reduse vor beneficia şi în acest an şcolar de rechizite şcolare gratuite. Majoritatea acestora provin din mediul rural. Pachetele cu rechizitele şcolare au fost deja achiziţionate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj şi au fost distribuite unităţilor de învăţământ, cu câteva excepţii. „Au rămas câteva şcoli, unde rechizitele vor ajunge, cel mai târziu, până săptămâna viitoare. Este vorba de unităţile de învăţământ din localităţile Bălan, Halmăşd, Lozna şi Marca”, au precizat reprezentanţii ISJ Sălaj. Valoarea totală a rechizitelor achiziţionate pentru anul şcolar 2013-2014 este de aproape 187.000 de lei.

Rechizitele sunt oferite printr-un program naţional şi sunt destinate atât elevilor din clasele primare cât şi celor de gimnaziu. Astfel, pachetul cu rechizite are un conţinut diferenţiat, în funcţie de nivelul de studiu. Pentru clasa pregătitoare, pachetele conţin două caiete de desen A4, un caiet dictando cu 48 de file, două caiete tip geometrie, un caiet matematică cu 48 de file, un caiet tip I, trei creioane, un set de creioane colorate, radieră, penar, acuarele, două pensule, planşetă, plastilină, lipici şi hârtie glasată. Cele destinate copiilor din clasa I au fost alcătuite din caiete tip I şi II, caiete speciale pentru abecedar, caiete de desen, creioane, stilouri, creioane colorate, gume de şters, acuarele, ascuţitori, beţişoare din plastic, penare, coperţi, rigle şi ghiozdane. Elevii claselor II -VIII au primit caiete de dictando şi de matematică, caiete de desen, vocabulare, creioane, pixuri, coperţi, creioane colorate, gume de şters, acuarele, ascuţitori, penare şi şabloane cu harta României.
Condiţia obligatorie pentru a accesa acest program este ca venitul lunar pe membru de familie să fie maximum 50 la sută din salariul de bază minim brut pe ţară. Astfel, părinţii trebuiau să depună la unitatea şcolară unde e înscris copilul cererea însoţită de toate actele doveditoare privind venitul net lunar pe membru de familie. Dosarele potenţialilor beneficiari ai pachetelor de rechizite şcolare s-au preluat începând cu 1 septembrie.
În anul şcolar precedent, nu mai puţin de 9.850 de elevi din judeţ au primit rechizite şcolare gratuite, valoarea totală a acestora fiind de aproape 230.000 de lei. Potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii ISJ Sălaj, cele mai multe pachete au fost distribuite elevilor din clasele II-IV, respectiv 3.602, urmate de cele primite de elevii din clasele V-VII, 3.220. Tot în anul şcolar menţionat, aproape 2.000 de astfel de pachete au fost destinate copiilor din clasele pregătitoare şi I, iar 1.080 au fost distribuite elevilor din clasele a VIII-a.

 

Alte articole

2 Thoughts to “Rechizite gratuite pentru mii de elevi sălăjeni”

  1. Anonim

    isj nu e in stare sa asigure bursa de merit nici elevilor de la liceu care au terminat anul scolar cu 10

Leave a Comment