Psihologul Cristian Andrei se va întâlni cu elevii din Jibou

Cunoscutul psiholog Cristian Andrei le va vorbi vineri, 24 mai, elevilor din Jibou despre cauzele şi urmările actelor de violenţă. Dezbaterea va fi găzduită de sala de sport a Liceului Teoretic „Ion Agârbiceanu” Jibou, începând cu ora 13. Evenimentul este organizat în cadrul proiectului educaţional „Violenţa ne lasă fără grai. Să rupem tăcerea!”, iniţiat de liceu jibouan, în toamna anului trecut. Potrivit profesoarei Cristina Mureşan, proiectul şi-a propus îmbunăţăţirea capacităţii şcolii de a se mobiliza şi în acelaşi timp de a implica atât părinţii cât şi comunitatea locală, într-un mod cât mai activ, în rezolvarea actelor de violenţă în şcoală şi acasă, precum şi diminuarea sau eliminarea cauzelor care le declanşează. Printre activităţile proiectului s-au numărat: întocmirea unui caiet la fiecare clasă, în care să fie consemnate actele de violenţă săvârşite de elevi, discutarea lor o dată pe lună şi găsirea soluţiilor care să împiedice repetarea acestora, prezentarea unor materiale pe tema proiectului de către reprezentanţi ai Poliţiei Jibou, aplicarea de chestionare, un marş antiviolenţă, dar şi participarea la o seară duhovnicească în Postul Mare.

Potrivit sursei citate, instituţiile partenere în acest proiect sunt: Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Sălaj, Poliţia Oraşului Jibou, Primăria Oraşului Jibou, Protopopiatul Ortodox Jibou şi Clubul Copiilor Jibou.
De asemenea, încheierea proiectului va avea loc în ultima zi de şcoală, printr-un marş antiviolenţă.

Alte articole

One Thought to “Psihologul Cristian Andrei se va întâlni cu elevii din Jibou”

  1. Anonim

    D-le psiholog masurile propuse tare seamana cu activitatile unei organizatii U>T>C< desi nu au fost rele cu seara duhovniceasca nu cred ca se potriveste .Sincer ma asteptam la o altfel de abordare mai in ton cu zilele noastre .Procesul educational are si alte forme fara caiete de evidenta si fara popa .

Leave a Comment