Promovabilitate de 69,17 la sută la Evaluarea Naţională. 54 de note de 10 – obţinute de elevii sălăjeni

Peste 1.190 de elevi absolvenţi de gimnaziu, din cei 1.726 care au susținut examenele din cadrul Evaluării Naționale, au obținut medii peste 5, promovabilitatea în Sălaj, înainte de contestații, fiind de 69,17 la sută.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj la proba scrisă de Limba şi literatura română, în județul Sălaj procentul înregistrat a fost 72, 17 la sută și 33 note de 10. Dintre acestea, 18 au fost obţinute de elevi de la Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Zalău, şapte – la Școala Gimnazială ”Gheorghe Lazăr” Zalău,  două la Școala Gimnazială ”Simion Bărnuțiu” Zalău,  două la Școala Gimnazială ”Silvania” Șimleu Silvaniei, respectiv câte o notă de 10 la Școala Gimnazială ”Corneliu Coposu” Zalău, Școala Gimnazială ”Bathory Istvan” Șimleu Silvaniei, Școala Gimnazială ”Simion Bărnuțiu” Bocșa și Școala Profesională Sâg. La proba scrisă de Matematică procentul a fost de 59,27 la sută fiind înregistrate 18 note de 10. Dintrea acestea: şapte la Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Zalău, trei la Școala Gimnazială ”Silvania” Șimleu Silvaniei,  două la Școala Gimnazială ”Simion Bărnuțiu” Zalău,  două la Școala Gimnazială ”Gheorghe Lazăr”, două la Școala Gimnazială ”Lucian Blaga” Jibou, respectiv câte o notă de zece la Liceul Tehnologic ”Octavian  Goga” Jibou și Școala Gimnazială ”Simion Bărnuțiu” Bocșa.

Limba și literatura maternă –  trei note de 10

La proba scrisă de Limba şi literatura maternă, procentul este de 94, 41 la sută, absolvenții obținând  trei note de 10 (zece), respectiv câte una la Liceul Reformat ”Wesselenyi” Zalău, Liceul Tehnologic ”Petri Mor” Nușfalău și Școala Gimnazială Nr. 1 Borla. În județul Sălaj,  şase absolvenți au reuşit să obţină media 10 la Evaluarea Naţională din acest an. Patru elevi sunt de la la Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Zalău, unul de la Școala Gimnazială ”Gheorghe Lazăr” Zalău şi unul de la Școala Gimnazială ”Simion Bărnuțiu” Bocșa. Rezultatele finale, după soluţionarea eventualelor contestaţii, vor fi publicate sâmbătă 29 iunie.

Reamintim faptul că, în județul Sălaj, s-au înscris la acest examen 1.882 de candidaţi dintre care 1.726 prezenţi, 156 absenţi şi un eliminat.

Leave a Comment