Proiect inedit la Colegiul „Alesandru Papiu Ilarian” din Zalău

Cu ocazia comemorării a 140 de ani de la moartea patronului spiritual al școlii, Colegiul
Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” Zalău organizează luni, 23 octombrie, o activitate inedită prin care se doreşte atât promovarea imaginii unităţii, cât și încurajarea elevilor să folosească scrisul de mână în redactarea unei scrisori sau a unei cărți poștale.
„Vor fi lansate o carte poștală și un plic filatelic ce conțin imagini ale bustului recent reabilitat al lui Alesandru Papiu Ilarian (27 septembrie 1827-23 octombrie 1887) și ale Colegiului, fiecare într-un tiraj de 200 de exemplare”, susţin reprezentanţii unităţii de învăţământ. Potrivit acestora, proiectul editării cărților poștale și a plicului filatelic a fost posibil grație parteneriatului realizat cu Asociația Colecționarilor din Sălaj și cu sprijinul Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj.
Profesorul Mirel Matyas, unul dintre iniţiatorii ineditului proiect, ne-a declarat că toată corespondența va fi depusă, în aceeaşi zi, la Oficiul Poștal 1 Zalău, şi va purta o ștampilă comemorativă având efigia lui Alesandru Papiu Ilarian și textul „140 de ani de la moarte. Alesandru Papiu Ilarian – 23 octombrie 2017; 450170 Zalău 1”. „Prin intermediul colegilor profesori de limba și literatura română, luni, 23 octombrie, în intervalul orar 12.10-13.00, elevi ai școlii noastre vor scrie scrisori și mesaje pe cărțile poștale, acestea urmând a fi adresate prietenilor, rudelor, dar și elevilor de la școlile ce poartă numele lui Alesandru Papiu Ilarian din Dej și Târgu Mureș. Exemplul lor va fi urmat de cadrele didactice, dar și de conducerea școlii, aceasta din urmă trimițând scrisori sau cărți poștale oficialităților locale și județene sau partenerilor și colaboratorilor noștri”, a precizat Mirel Matyas.

Alte articole

One Thought to “Proiect inedit la Colegiul „Alesandru Papiu Ilarian” din Zalău”

  1. Felicitari pentru tot ce realizati ! Sunteti minunati! Model de dascali si elevi deopotriva!

Leave a Comment