Programul grădiniţelor din judeţ în perioada vacanţei de vară

Veste bună pentru părinţii care nu au cu cine să îşi lase copiii preşcolari în vacanţă de vară. Inspectoratul Şcolar Judeţean  (ISJ) Sălaj a ajunţat că unităţile de învăţământ vor fi deschise pe rând pe tot parcursul vacanţei.

Primirea preșcolarilor pe perioada vacanței este obligatorie, indiferent de numărul celor care solicită acest lucru. Pentru asigurarea siguranței copiilor, conducerea grădinițelor va planifica, pe toată perioada de funcționare a unității de învățământ, prezența personalului didactic, nedidactic și didactic auxiliar. Informarea părinților asupra programului de funcționare pe perioada vacanței de vară a unităților de învățământ preșcolar cu program prelungit se va face în cadrul ședințelor cu părinții, prin afișarea la sediul unităţii de învăţământ, dar şi pe site-ISJ Sălaj. Astfel, părinții care solicită serviciile unităților de învățământ în perioada în care acestea funcționează sunt rugați să completeze o cerere-tip, ce va fi depusă până cel târziu în 31 mai, la secretariatul grădiniței în care este înscris preșcolarul. Conducerea unității va centraliza  cererile înregistrate în unitate în 7 iunie și va comunica, în aceeaşi zi,  celorlalte grădinițe solicitările ce le sunt adresate. Prin nerespectarea termenului de completare a cererilor, părinții își asumă riscul de a nu le fi primiți copiii în grădinița dorită.

 Program de funcţionare la grădiniţe

În perioada 17 -30 iunie vor fi deschise Grădiniţa ”Pinochio” Zalău şi Grădiniţa ”Piticii Isteţi” Zalău, între 1 şi 14 iulie, Grădiniţa nr. 12 Zalău şi Grădiniţa ”Căsuţa cu Poveşti” Zalău, din 15 până în 28 iulie, Grădiniţa ”Dumbrava Minunată” Zalău, Grădinița ”Licurici” Zalău şi Grădiniţa nr. 5 Zalău, în intervalul 29 iulie-11 august, Grădiniţa ”Ion Creangă” Zalău. De asemenea, în perioada 12 -18 august, copiii vor putea frecventa Grădiniţa ”Voinicel” Zalău, între 19 – 25 august, Grădiniţa ”Voinicel” Zalău  și Grădinița Nr.1 Zalău, iar între 26 -31 august – Grădinița Nr.1 Zalău. ISJ Sălaj a precizat că în cele   trei oraşe,  în luna iulie sunt deschise grădiniţele Nr. 3 – Şimleu Silvaniei, ”Piticot” – Cehu Silvaniei şi ”Prichindel” – Jibou, iar în august, Grădiniţa Nr. 2 –  Şimleu Silvaniei.

Alte articole

Leave a Comment