Profesorii titulari salajeni pot opta pentru joburi in alte judete

Profesorii titulari salajeni pot opta pentru joburi in alte judete

Directorii unitatilor de invatamant din judetul Salaj sunt invitati, astazi, la sediul Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, la o sedinta de lucru privind planul de scolarizare si metodologia privind mobilitatea personalului didactic pentru anul scolar 2011-2012.

Inspectorul general scolar Ioan Abrudan, a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca nu vor fi mari modificari in realizarea planului de scolarizare pentru anul scolar urmator. Dat fiind ca nu a fost aprobata Noua Lege a Educatiei, nu vor fi modificari in stabilirea planului de scolarizare pentru anul scolar 2010-2011. Ceea ce ar putea aparea tine de comasarea unitatilor de invatamant. Sustin in continuare ca prin comasare se aduce un aport important in calitatea actului educational, vorbind in majoritatea cazurilor de scoli din mediul rural, a declarat Abrudan.

Potrivit acestuia, modificarile importante ce vor fi discutate in sedinta de lucru de astazi vizeaza metodologia privind mobilitatea personalului didactic. Mai precis, profesorii se vor putea angaja in alte judete in baza rezultatelor obtinute la examenul de titularizare.

Potrivit elementelor de noutate aparute in metodologia privind mobilitatea personalului didactic pentru anul scolar 2010-2011, candidatii participanti la examenul de titularizare din luna iulie, anul viitor, care obtin cel putin nota 7 (sapte) la concurs, au dreptul sa participe la repartizarea posturilor de titulari si in alte judete, in limita locurilor disponibile, a afirmat Abrudan.

Sedinta de lucru va avea loc in sala de sedinte a inspectoratului, incepand cu ora 9.

Alte articole

Leave a Comment