Profesorii sălăjeni retrași de la Titularizare și cei cu note sub 5 pot participa la concursul pentru suplinitori

Profesorii care s-au retras din examenul de titularizare și cei care au luat note sub 5 la concursul din acest an vor putea participa la testările din septembrie pentru ocuparea posturilor de suplinitori rămase libere.

Confirmarea vine de la Ministerul Educației, care le-a trimis inspectoratelor școlare județene, pe 27 august, o notă în acest sens, potrivit edupedu.ro.

Pentru a ocupa aceste posturi pe perioadă determinată, profesorii vor trebui să participe la proba scrisă din 4 septembrie.

În județul Sălaj, dintre cei 352 de candidați prezenți la examenul de titularizare, 23,5% au luat note sub 5.

Reamintim că, după examenul de Titularizare din acest an, fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu, anunța că profesorii care au primit sub nota 5 la proba scrisă de la titularizare nu vor mai fi primiți ca suplinitori, măsură prin care se urmărea creșterea calității predării în învățământul preunivesitar, după model universitar.

„În metodologie scrie că cei care n-au promovat, sau au promovat cu note sub 5, nu intră în învățământ. Scrie în metodologie! În momentul în care eu vreau să intru la titularizare mă duc să încerc marea cu degetul? Adică intru în examen, constat că nu știu nimic și dau lucrarea și mă retrag. De ce să fac eu discriminare între cel care a dat lucrarea pentru că nu a știut subiectul și cel care a stat acolo și a luat 4.50. Și atunci trebuie să aplicăm aceeași unitate de măsură începând din 9 septembrie”, a spus Ecaterina Andronescu.

Calendarul mobilităţii personalului didactic de predare din învăţământul preuniversitar pentru anul şcolar 2019 – 2020 – extras din OMEN 3886/11.04.2019

Organizarea concursului de ocupare a posturilor didactice/catedrelor rămase vacante/rezervate:

 • 30 august – 2 septembrie: depunerea şi înregistrarea dosarelor, validarea şi revalidarea fişelor de înscriere
 • 3 septembrie: organizarea şi desfăşurarea probelor practice/orale în profilul postului
 • 4 septembrie: desfăşurarea probei scrise şi comunicarea rezultatelor
 • 4-5 septembrie: depunerea contestaţiilor, analizarea, rezolvarea acestora şi comunicarea rezultatelor finale

Organizarea testării pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor rămase vacante/rezervate:

 • 30 august – 2 septembrie: depunerea şi înregistrarea dosarelor de înscriere
 • 4 septembrie: desfăşurarea probei scrise, a interviului în cadrul testării şi comunicarea rezultatelor
 • 4-5 septembrie: depunerea contestaţiilor, analizarea, rezolvarea acestora şi comunicarea rezultatelor finale

Repartizarea candidaţilor prevăzuţi la art. 84 alin. (13) din Metodologie care solicită detaşare:

 • 2 septembrie: depunerea şi înregistrarea dosarelor candidaţilor care nu au depus dosare în etapele anterioare
 • 3 septembrie: afişarea punctajelor la inspectoratele şcolare
 • 3-4 septembrie: depunerea contestaţiilor la punctaje la inspectoratele şcolare
 • 5 septembrie: soluţionarea contestaţiilor, afişarea punctajelor finale, analizarea cererilor în comisiile paritare constituite la nivelul inspectoratelor şcolare şi transmiterea listelor cuprinzând candidaţii pentru care se solicită avizul Ministerului Educaţiei Naţionale în vederea detaşării.

În perioada 2 – 9 septembrie 2019 se pot efectua şi detaşări în interesul învăţământului, conform prevederilor art. 82 alin. (1) – (5) din Metodologie, pentru cadrele didactice titulare anterior concursului naţional de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învăţământul preuniversitar, sesiunea 2019, precum şi pentru cadrele didactice debutante din învăţământul preuniversitar de stat şi particular prevăzute la art. 21 alin. (4) şi (6) din Metodologie, care au promovat examenul naţional pentru obţinerea definitivării în învăţământ, sesiunea 2019. Aceste detaşări nu se consideră în afara Calendarului şi nu se analizează în cadrul comisiilor paritare constituite la nivelul inspectoratelor şcolare, iar pentru aceste detaşări nu este necesar avizul Ministerului Educaţiei Naţionale.

Alte articole

One Thought to “Profesorii sălăjeni retrași de la Titularizare și cei cu note sub 5 pot participa la concursul pentru suplinitori”

 1. Transilvan

  Corect ar fi ca cei care nu iau titularizarea sa nu mai predea, nici macar din intamplare. Dezinteresul total pentru propria materie trebuie taxata. La ce sa ne asteptam atunci de la elevi?

Leave a Comment