Profesorii sălăjeni nu boicotează Simularea Evaluării Naţionale

Simularea Evaluării Naţionale se desfăşoară fără probleme în judeţul Sălaj, unde sindicaliştii din învăţământ au decis să nu boicoteze aceste examene. „Nu am semnalate boicotări”, ne-a declarat, luni dimineaţă, Eusebiu Lehene, preşedintele Ligii Sindicatelor din Învăţământ.
Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ a anunţat că a consultat în această perioadă membrii de sindicat în vederea declanşării protestelor, iar la nivelul cadrelor didactice din 1.100 unităţi școlare s-a optat pentru boicotarea simulării examenului naţional, în perioada 5-7 martie. „Angajaţii din educaţie au recurs la această formă de protest din cauza nemulţumirilor majore şi a lipsei de răspuns din partea Guvernului, dar şi a liderilor celor două camere din Parlamentul României, la solicitările federaţiei noastre. Membrii de sindicat din 1.100 de unităţi de învăţământ, din 28 de judeţe şi din Municipiul Bucureşti, au decis să nu participe la simularea examenului de evaluare naţională care se desfăşoară în perioada 5-7 martie 2018”, transmite FSLI.

Solicitările cadrelor didactice, transmise Guvernului României şi conducerii celor două camere ale Parlamentului României, vizează creşterea costului standard per elev/preşcolar pentru cheltuielile materiale, astfel încât părinţii să nu mai fie nevoiţi să aducă bani de acasă pentru dotarea claselor, rezolvarea modului de calcul al sporurilor şi indemnizaţiilor care li se cuvin salariaţilor din sistemul educaţional şi rediscutarea grilei de salarizare pentru personalul didactic, având în vedere că această categorie socio-profesională are coeficienţi de ierarhizare situaţi în pătrimea inferioară.
De asemenea, sindicaliştii cer ca majorarea salarială de la data de 1 martie 2018 să nu fie condiţionată de comasări de unităţi de învăţământ, disponibilizări de personal şi de tăieri ale unor drepturi salariale legale, dar şi acordarea dreptului personalului didactic de a fi pensionat, la cerere, cu 3 ani înainte de împlinirea vârstei standard de pensionare, fără diminuarea cuantumului pensiei.
Ministerul Educaţiei Naţionale organizează, în perioada 5-7 martie 2018, la nivel naţional, simularea Evaluării Naţionale pentru elevii clasei a VIII-a, la care sunt aşteptaţi să participe cei aproape 180.000 de elevi înscrişi în clasa a VIII-a, 2.100 dintre ei fiind din Sălaj.

One Thought to “Profesorii sălăjeni nu boicotează Simularea Evaluării Naţionale”

  1. Anonim

    Evident, buba e comasarea unităţilor de învăţământ care lasă fără pită pe unii din învăţământ. ca şi o curiozitate, este a doua oară când profesorii dau afară colegi de-ai lor. prima dată, în ianuarie 1990 când ministru era porcu bolşevic stalinist şora !

Leave a Comment