Profesorii renunţă la greva generală

Deşi la nivelul judeţului Sălaj, 55 la sută dintre sindicaliştii din învăţământ s-au declarat pentru declanşarea grevei generale, protestul nu va mai avea loc. Şi asta pentru că în urma centralizării datelor primite de la sindicatele afiliate din ţară, conducerea Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Învăţământ a constatat că nu sunt întrunite condiţiile pentru declanşarea grevei, în condiţiile în care doar 45,67 la sută din totalul membrilor au semnat pentru închiderea şcolilor în ultima săptămână de cursuri.
„Trebuie să spunem răspicat următorul lucru: faptul că nu sunt întrunite condițiile de declanșare a grevei generale nu înseamnă că salariații din învățământ sunt mulțumiți de Legea salarizării! Nemulțumirea lor este profundă! Încă o dată se demonstrează că, în ciuda faptului că sunt umiliți, dascălii pun pe primul plan interesul elevilor și nu doresc ca și aceștia să fie afectați. Este clar că guvernanților nu le pasă de personalul din învățământ, însă aceștia trebuie să ia în calcul faptul că protestele pot fi reluate după începerea anului școlar 2017-2018 și sperăm că ni se vor alătura atât elevii, cât și părinții acestora”, se arată într-un comunicat al FSLI.
La rândul său, Eusebiu Lehene, preşedintele Ligii Sindicatelor din Învăţământ Sălaj, a precizat: „Mulţumim colegilor care si-au exprimat opinia, indiferent care a fost aceasta şi sperăm ca, în viitor, când vor realiza cu toții necesitatea demersurilor noastre pentru o salarizare echitabilă în învăţământ în raport cu ceilalți bugetari, să ne fie alături! Timpul scurt pentru consultarea colegilor nu ne-a permis să-i mobilizăm suficient, speram însă ca am trezit în conștiința lor necesitatea de a ne mobiliza într-o măsură mai mare în viitor. Solidaritatea în astfel de momente este vitală!”

Alte articole

Leave a Comment