Problematica alimentaţiei sănătoase, dezbătută la Şcoala „Corneliu Coposu”

Elevii Şcolii Gimnaziale „Corneliu Coposu” din Zalău au organizat în aceste zile o serie de activităţi educative dedicate „Săptămânii Educaţiei Globale”, tema abordată în acest an fiind „Securitatea alimentaţiei”. În acest sens, elevii clasei a VIII-a A au organizat o campanie de promovare, împărţind flyere şi realizând, alături de colegii din alte clase, panouri cu lucrări privind securitatea alimentaţiei.

Ceilalţi elevi implcaţi în proiect au participat la concursul „Cutiuţa cu întrebări”, fiecare răspuns corect fiind răsplătit cu câte un fruct, potrivit organizatorilor.
Tot pe aceeaşi temă, în cursul zilei de joi, 20 noiembrie, va fi organizată o dezbatere, activitate cuprinsă în proiectul realizat în parteneriat cu Şcoala Postliceală Sanitară. „Prin aceste activităţi s-a urmărit cunoaşterea securităţii alimentaţiei, respectiv realizarea unui exemplu de bună practică”, a ţinut să sublinieze conducerea unităţii de învăţământ.
‘”Săptămâna Educaţiei Globale” are ca scop încurajarea preşcolarilor, elevilor, liceenilor şi a cadrelor didactice să iniţieze activităţi educative care să abordeze teme asociate temei de anul acesta, cum sunt: risipa, sănătatea hranei, responsabilitatea socială (sărăcia, zone dezavantajate), conservarea hranei, protecţia consumatorului, antreprenoriat, sănătatea solului, mediu. Activităţile propuse de unităţile de învăţământ cuprind seminarii de informare, campanii de conştientizare şi dezbateri cu teme precum: „Ce şi cât mâncăm”, „Obiceiurile noastre de alimentaţie” sau „Modalităţi de conservare sănătoasă a hranei” et

Leave a Comment