Primele misiuni pentru studenții jandarmi, în Sălaj

Un nou stagiu de practică a început, în această săptămână, la Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) Sălaj, pentru studenții din cadrul Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza”. Astfel, reprezentanții IJJ Sălaj au transmis într-un comunicat de presă, că trei studenți au început orele de practică la structura județeană a Jandarmeriei Române. Un student din anul I este repartizat la Detaşamentul I Jandarmi Mobil, unde va executa misiuni de ordine publică, iar ceilalți doi, ambii în anul II de studii, se vor lua contact cu misiunile specifice de pază şi protecţie instituţională.

Alți trei studenți de anul III, în prezent în practică la Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan „Regele Carol I” din Sinaia, se alătură, în aceste zile, colegilor lor şi îşi vor continua pregătirea în cadrul Detaşamentului I Jandarmi Mobil.

Studenţii vor fi coordonaţi şi îndrumaţi de tutori ofiţeri jandarmi cu experienţă în activitatea profesională şi vor participa la toate activităţile desfăşurate de aceştia, urmărindu-se realizarea obiectivelor şi măsurilor prevăzute în programa de învăţământ, arată sursa citată.

Stagiul de practică are un caracter practic-aplicativ, principalele modalităţi de pregătire fiind însuşirea modului de acţiune în cadrul elementelor de dispozitiv, studiul individual, participarea la diferite misiuni de ordine publică, activităţile având ca scop aprofundarea şi consolidarea cunoştinţelor asimilate, formarea, dezvoltarea  şi perfecţionarea deprinderilor practice pentru viitorii ofițeri ai Jandarmeriei.

Alte articole

3 Thoughts to “Primele misiuni pentru studenții jandarmi, în Sălaj”

  1. Vor face un stadiu de pregatire

    in 10 august 2019 in Piata Victoriei, in frunte cu „primul jandarm al tarii”, militanul Dragnea, la batut manifestanti pasnici (in mare lor majoritate).

  2. Anonim

    Învață să apere tîlharii de la putere prin gazarea civililor la demonstrații? În 10 august 2018 jandarmeria s-a dezonorat definitiv!

  3. Anonim

    Nu rateaza nici o ocazie sa apara in presa….prim jandarmu….

Leave a Comment