Peste 50 de locuri la liceele vocationale au ramas neocupate

Peste 50 de locuri la liceele vocationale au ramas neocupate

In ciuda faptului ca s-a inregistrat o concurenta acerba, cel putin la anumite profile, in liceele vocationale din Zalau au ramas, dupa prima etapa de admitere, 53 de locuri libere. Conform datelor puse la dispozitie de Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Salaj, cele mai multe locuri ramase libere, respectiv 33, sunt la Liceul de Arta Ioan Sima Zalau, dintre care 18 la clasa de arte plastice (calificarea tehnician pentru tehnici plastice) si 15 la clasa de muzica (calificarea profesionala de corist). Alte 15 locuri au ramas neocupate la Seminarul Teologic Ortodox Zalau, in timp ce la Liceul Sportiv Avram Iancu au mai ramas vacante doar cinci locuri.

Doar la doua licee concurenta a fost destul de ridicata. Este vorba de Liceul Pedagogic Gheorghe Sincai Zalau, unde cele 28 de locuri de invatatori-educatori au fost vanate de peste 100 de candidati, si Liceul Teoretic Reformat Zalau, unde toate locurile s-au ocupat in prima etapa de admitere. Cele peste 50 de locuri ramase libere in prima etapa de admitere vor putea fi ocupate in cea de-a doua etapa, ce se va desfasura in perioada 6-23 iulie. Candidatii se vor putea inscrie la liceele vocationale doar dupa ce vor trece de proba de aptitudini, ce va avea loc in zilele de 7 si 8 iulie, a afirmat Ioan Lung, inspectorul general adjunct al ISJ Salaj. Conform planului de scolarizare pentru anul scolar 2009 – 2010, aprobat prin hotarare de guvern, in judetul Salaj au fost aprobate cate 28 de locuri (o clasa) in fiecare liceu amintit mai sus, insumand un numar de 168 de locuri pentru invatamantul liceal vocational.

Peste doua zile, admiterea computerizata

Daca majoritatea elevilor care au optat pentru profilurile vocationale stiu deja unde vor merge din toamna la liceu, ceilalti absolventi ai claselor a VIII-a mai au de asteptat cateva zile pentru a vedea clasa in care au fost repartizati la liceu (nevocational). Potrivit unui comunicat al ISJ Salaj, in data de 29 iunie s-a incheiat inscrierea in baza de date a tuturor candidatilor din judet, astfel incat, in decursul zilei de ieri au fost centralizate datele la nivel national. In 3 iulie se va realiza repartizarea computerizata, urmand ca in perioada 4-6 iulie sa fie afisate listele cu absolventii repartizati, atat in scolile de provenienta, cat si la liceele unde au fost declarati admisi.

Alte articole

Leave a Comment