Peste 300 de candidați nu au promovat Bac-ul de toamnă

Primele rezultate din cadrul Examenului de Bacalaureat Naţional, sesiunea august-septembrie, au fost afişate sâmbătă, 1 septembrie. Potrivit datelor Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, rata de promovare înregistrată a fost de 29,71 la sută (131 candidaţi), superioară celei de anul trecut, când doar 21,47 la sută dintre candidaţi şi-au luat Bac-ul. Valoarea indicatorul din judeţ este mai mare şi decât cea înregistrată la nivel naţional – 26,9 la sută înainte de contestații.
În judeţul Sălaj, s-au înscris la sesiunea de toamnă 538 de absolvenţi, din care au absentat 107. Din totalul celor 441 candidaţi prezenţi în sălile de examen, 310 nu au promovat. Pentru a obține diploma de Bac ei ar fi trebuit să aibă cel puţin media 6 şi minim nota 5 la fiecare probă scrisă.
La scurt timp după comunicarea primelor rezultate, au fost depuse 97 contestații, dintre care 14 la limba română, şase la limba maghiară, 43 la matematică și 34 la proba la alegere a profilului și a specializării. Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, în alt judeţ decât judeţul în care s-a corectat, iniţial, vor fi publicate în 6 septembrie.

Alte articole

Leave a Comment