Peste 200 milioane de lei pentru introducerea internetului în şcoli

Guvernul Dăncilă a aprobat azi nota de fundamentare privind necesitatea și oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiții „Platformă naţională integrată – Wireless Campus”. Valoarea totală a investiției este de 209,9 milioane lei, inclusiv TVA, din care 117,1 milioane lei sunt fonduri nerambursabile, iar 32,8 milioane lei, de la bugetul de stat. Proiectul va fi dezvoltat pe o perioadă de trei ani și va conecta la internet wireless 4.500 de unităţi gimnaziale. Un alt obiectiv este creşterea ponderii profesorilor care utilizează internetul prin wireless-campus la 15 la sută la finalul perioadei de sustenabilitate a proiectului.

„Obiectivul general al proiectului îl reprezintă crearea unei platforme naţionale integrate de tip campus care va asigura, cu prioritate în școli de nivel gimnazial, serviciul de acces fără fir la rețele de date deschise interconectate, inclusiv la Internet”, se arată în nota de fundamentare.
Principalul beneficiar al investiţiei este Agenţia de Administrare a Reţelei Naţionale de Informatică pentru Educaţie şi Cercetare, care trebuie să asigure funcţionarea echipamentelor achiziționate și a platformei create din cadrul proiectului în vederea atingerii obiectivelor stabilite prin proiect.
Beneficiarii indirecți sunt: elevii și profesorii din școlile care urmează să fie dotate cu internet, angajaţi ai Agenţiei de Administrare a Reţelei Naţionale de Informatică pentru Educaţie şi Cercetare și angajaţi ai Ministerului Educaţiei.

Alte articole

Leave a Comment