Peste 20.000 de lei, pentru proiecte destinate tinerilor

Peste 1.300 de tineri sălăjeni au fost implicaţi în cele 11 proiecte derulate pe parcursul anului trecut de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) Sălaj. Proiectele au fost realizate în cadrul a două programe ale Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret, respectiv programul P1 -Program de centre de tineret şi programul P2 – Program de susţinere a acţiunilor de tineret, conform raportului prezentat în cadrul Colegiului Prefectural, de vineri, 29 martie, de către reprezentanţii DJST Sălaj.

Potrivit sursei citate, pentru anul 2012, DJST Sălaj a avut alocată suma de 5.020 de lei pentru Programul de centre de tineret, program în cadrul căruia s-au desfăşurat în perioada octombrie-decembrie două proiecte, „Voluntar 2012”  şi „Cariera mea”, la care au participat un număr de 55 de tineri sălăjeni.
Pentru cel de al doilea program de susţinere al acţiunilor de tineret, instituţia sălăjeană a primit suma de 15.000 de lei pentru anul 2012.  Potrivit explicaţiilor date de Nicu Lăpuşan, consilier sportiv în cadrul DJST Sălaj, bugetul alocat a fost împărţit în două, astfel,  suma de 9.000 lei a fost alocată concursului local de proiecte pentru tineret, iar suma de 6.000 de lei a fost alocată calendarului de proiecte proprii şi în parteneriat ale Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Sălaj. Concursul local de proiecte a fost organizat în perioada 26 martie- 27 aprilie.  Potrivit sursei citate, au participat cinci asociaţii care au depus pentru finanţare parţială câte un proiect.  În urma celor două etape ale concursului au fost finanţate patru proiecte.  În cadrul proiectelor au fost angrenaţi un număr de 255 de tineri din judeţul Sălaj.
Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sălaj a derulat cinci proiecte proprii sau în parteneriat,  printre care s-au numărat „Tineretul din România în Mişcare”, „Ziua Tineretului”, „Vacanţe active”, „Fără fumuri!” şi au fost realizate în perioada aprilie-noiembrie.  Potrivit lui Nicu Lăpuşanu,  pentru aceste proiecte a fost decontată suma de 5.967 lei şi au fost implicaţi peste 990 de adolescenţi şi tineri din judeţ.
„Pentru anul 2013 ne propunem să realizăm un număr cel puţin egal de proiecte cu cel din 2012, dar la care să participe un număr mai mare de tineri”, a precizat reprezentantul DJST Sălaj, în încheierea prezentării.
Printre colaboratorii instituţiei sălăjene în realizarea proiectelor din domeniul tineretului s-au numărat Primăria Municipiului Zalău, Inspectoratul Şcolar Sălaj, Direcţia de Sănătate Publică Sălaj, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Sălaj, Crucea Roşie Sălaj, Colegiul Naţional ”Silvania” , Liceul de Artă ”Ioan Sima”, Liceul Teoretic ”Gheorghe Şincai”, Liceul Tehnologic ”Voievod Gelu”, Consiliul Judeţean al elevilor Sălaj, Consiliul Local al elevilor Zalău.

Alte articole

Leave a Comment